Sjekk blåskjellvarselet før du spiser skjell

Hvis du er lysten på blåskjell den kommende uken må du sjekke blåskjellvarselet før du sanker middagen – det er nemlig ikke alle steder langst kysten det er trygt å spise skjell.

Sjekk blåskjellvarselet før du spiser skjell

BLÅSKJELLVARSEL

GOURMET



Sjekk blåskjellvarselet før du spiser skjell

Hvis du er lysten på blåskjell den kommende uken må du sjekke blåskjellvarselet før du sanker middagen – det er nemlig ikke alle steder langst kysten det er trygt å spise skjell.

  10. mai 2020
Mattilsynets blåskjellvarsel oppdateres en gang i uken fra midten av mars til ut oktober, og det tas prøver på 35 steder langs kysten. Dermed kan du sjekke om det er trygt å spise skjell fra ditt distrikt.

Den kommende uken bør man ikke spise skjell i Indre Oslofjord eller i Vestfold. I Østfold er derimot skjellene trygge, og det samme gjelder Sørlandskysten fra Risør til Flekkefjord – men ikke i Stavangertraktene.



På Vestlandet er varselet stort sett grønt, med unntak av Øygarden utenfor Bergen og Haugalandet. I Sunnfjord og Sogn er det også mulig å få seg et herremåltid, mens på Nordmøre og i Romsdal bør man ta turen i butikken.

I Trøndelag er det blandete varsler – i Trondheimsfjorden ser det greit ut, men langs kysten fra Fosen til Namdal og Nærøysund anbefales det at man lar skjellene være. I Nordland, Troms og Finnmark er skjelle spiselige.

Varselet gjelder frem til fredag 15. mai. Sjekk ditt område på Mattilsynets blåskjellvarsel.



Mattilsynet opererer fortsatt med de gamle fylkene, og vi holder oss til dette til de endrer på det.
Les også disse sakene:

Les også disse sakene:
ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:

ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

PADI er verdens største utdanningsorganisasjon med omtrent 135.000 instruktører og divemastere verden over. De fleste dykkesentrene i Norge utdanner dykkere etter PADIs modell - du finner en oversikt i bransjeregisteret.


Annonsørinnhold:

  • Legg dykketuren til Flåm og D/S Begonia

    Et nydelig vinterdykk på vraket av D/S Begonia kombinert med unike smaksopplevelser på Ægir Bryggeri i Flåm kan bli virkelighet når Flåmsbrygga Hotell tilbyr turer til vraket. Perfekt for dykkeklubber!

ANNONSE:

ANNONSE:

ANNONSE

Les i siste utgave av bladet Dykking:

Image

Innhold, Dykking nr. 2/2020:

Innhold:

  • DYKKEMEDISIN: Stor COVID-19 SPESIAL
  • VRAKDYKKING: RMS Lusitania
  • UNDERVANNSFOTO: Ocean Art Photo Contest
  • RUNDEFUNNET: En tingbok forteller
  • GRUVEDYKKING: Norges svar på Tuna-Hästberg?
  • DYKKEMÅL: Dybdekart fra Lygnstøylvatnet
  • DYKKEREISE: Ponza i Italia
  • UTSTYRSTEST: KISS Sidewinder
  • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Abonnér på bladet Dykking og få spennende dykkestoff levert portofritt i postkassen!

ANNONSE:

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020 Forlaget Dykking AS