Image

Blåskjellvarsel

Mattilsynets blåskjellvarsel gir deg oversikt over hvor du kan plukke skjell og spise uten fare for å bli dårlig. Varselet publiseres fra 8. mars til utgangen av oktober. Algegifter kan forekomme også om vinteren, men dette er sjelden. NB! Finnes også som app!

Les mer: Blåskjellvarsel
Image

Havnivå og tidevann

Kartverket tilbyr oppdaterte data om havnivå og tidevann - det er bare å legge inn stedet du skal dykke, så får du oversikt. Dette kan være spesielt nyttig for å planlegge dykking på steder med sterk strøm.

Les mer: Vannstands- og tidevannsinformasjon
Image

Værmelding fra Yr.no

Yr er et samarbeid mellom NRK og Meteorologist Institutt, og tilbyr værdata og værmeldinger for Norge og resten av verden. Det er nyttig når man skal planlegge dykketuren og ikke minst når baggen skal pakkes for helgen.

Les mer: Værmelding
Image

Havtemperaturer

Hvis du skal ut og reise kan det være greit å vite vanntemperaturen slik at du får med deg riktig våtdrakt. På nettsiden World Sea Temperaturesfinner du aktuelle og gjennomsnittlige vanntemperaturer for hele verden.

Les mer: Havtemperaturer
Image

Algeinfo

Lurer du på hvordan sikten er til helgen? Da kan Havforskningsinstituttets side med algeinfo være til hjelp. Her kan du se hvor algene befinner seg langs kysten fra mars til oktober.

Les mer: Algeinfo
Image

Dykkemedisin.no

Et nettsted som er laget for å forenkle tilgang til informasjon for dykkeleger rundt regelverk, sertifisering og så videre. På sidene finnes også en liste over godkjente dykkeleger. Nettstedet driftes av Dr. Jan Risberg.

Les mer: Dykkemedisin.no
Image

Dykketabeller

På nettsiden Norske Dykke- og Behandlingstabeller finner man tabellene som er utgitt av Jan Risberg, Andreas Møllerløkken og Olav Eftedal. Tabellene er for tiden under revisjon og en ny utgave ventes våren 2019.

Les mer: Dykketabeller.no
Image

Forskrift om sikkerhet ved sportsdykking

Myndighetene har fastsatt krav til sikkerhet for å forebygge at sportsdykking fører til helseskade. Forskriften forvaltes av Justis- og beredskapsdirektoratet, og inneholder krav til sportsdykkerutstyr og kurs/opplæring.

Les mer: Lovdata.no
Image

Digitale sjøkart

Kystverket har en svært god gratis karttjeneste med blant annet digitale sjøkart, dybdedata, AIS-informasjon, sjømerker, havner, naturvernområder, kulturminner og masse annet. Dette er et nyttig verktøy til planlegging - og leting etter vrak!

Les mer: KystInfo kartløsning
Image

Vrakarkiv

På nettsiden Dykkepedia.com finner man et omfattende vrakarkiv med masse informasjon. Nettsiden har også et stort utvalg av dykkesteder langs hele kysten, oppdatert av brukerne selv.

Les mer: Dykkepedia.com
Image

Dykkeklubber

Hvis du leter etter en dykkeklubb i nærheten av der du bor eller skal på tur trenger du ikke lete lenger - Dykking har et eget klubbregister! Her finner du både klubber som er medlem i NDF og uavhengige klubber.

Les mer: Dykkings klubbregister
Image

Dykkings bransjeregister

Trenger du utstyr, service eller luftfylling - eller kanskje du skal ta et dykkekurs eller planlegger en dykketur eller en reise? På Dykking.no finner du oversikt over hele dykkebransjen, fordelt på forskjellige kategorier slik at du enkelt finner frem.

Les mer: Dykkings bransjeregister
Image

Badetemperaturer fra Yr

Hvis du har tenkt deg i vannet kan det være nyttig å vite hva temperaturen er - og det for du svar på hos Yr.no. Kanskje er det varmt nok til å ta frem våtdrakten? Temperaturene oppdateres bare i sommerhalvåret.

Les mer: Badetemperaturer
 • Dykkerulykke i Grimstad

  En mann i 50-årene havnet i går på sykehus med lungeødem, forårsaket av en ventil med over tre ganger så høy pustemotstand som normalt. Årsaken er sannsynligvis dårlig service.

ANNONSE

Les i siste utgave av bladet Dykking:

Image

Innhold, Dykking nr. 2/2019:

Innhold:

 • NORSKEKYSTEN: Spektakulært og eksotisk
 • VRAKFUNN: MW-76 "Hoop" i Finnmark
 • MILJØ: Tropiske korallrev under press
 • FORSKNING: Artsdetektiven
 • AKTUELT: Sjøen for Alle 2019
 • HOLD NORGE RENT: Ansatte marinbiolog
 • OCEAN ART CONTEST: Se de flotteste bildene
 • UTSTYRSTEST: Weefine 3000 Ring Light
 • AKTUELT: Dykmässan i Göteborg
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Bladet inneholder også aktuelt og nyheter, oversikt over arrangementer og annet spennende dykkestoff.
Image
Image
Image
Image

ANNONSE - STØTT VÅRE ANNONSØRER!

logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo

 


© 2019 Forlaget Dykking AS
facebook_page_plugin
Denne nettsiden benytter seg av informasjonskapsler. Ved å besøke siden godkjenner du våre vilkår.