Slik lager du blåskjell enkelt
Er du glad i blåskjell, men usikker på hvordan du tilbereder dem? Det er så enkelt at alle kan klare det! Arne Duinker fra Havforskningsinstituttet viser deg hvordan i denne videoen.
Slik lager du blåskjell enkelt
GOURMET

Slik lager du blåskjell enkelt
Er du glad i blåskjell, men usikker på hvordan du tilbereder dem? Det er så enkelt at alle kan klare det! Arne Duinker fra Havforskningsinstituttet viser deg hvordan i denne videoen.
  27. september 2024
☒   ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Havforsker og matnerd Arne Duinker fra Havforskningsinstituttet er viden kjent for sin lidenskap for mat fra fjæra.

Han er naturligvis også glad i blåskjell, og har en enkel oppskrift som gir perfekte skjell på bare fire minutter.

LES OGSÅ
Krydre maten med tang og tare


– Det er mange som tror det er vanskelig, men det er det ikke. Bare hiv dem i en gryte med hvitløk og olje og sett platen på fullt. Hemmeligheten er å la dem koke opp tre ganger, sier Arne Duinker.

Dette trenger du:


  • Blåskjell (1/2 til 1 kilo pr. person)
  • Sitron, hvitløk og olivenolje
  • Litt brød, eventuelt aioli


Slik gjør du det:






Noen liker å krydre blåskjellene med for eksempel persille, selleri eller løk eller vårløk, og mange bruker hvitvin i stedet for olje.

Det finnes tusen oppskrifter og varianter, så det er bare å lære seg grunnoppskriften og prøve seg frem!



Mattilsynet sjekker blåskjellene langs kysten fra mars til slutten av oktober, og det anbefales å sjekke blåskjellvarselet før man plukker skjell.

Kjøper du et nett med blåskjell på butikken er disse naturligvis alltid sjekket for algegifter og kan spises uten risiko. Bon appétit!





ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

 

PADI er verdens største utdanningsorganisasjon med omtrent 135.000 instruktører og divemastere verden over. De fleste dykkesentrene i Norge utdanner dykkere etter PADIs modell - du finner en oversikt i bransjeregisteret.

 

 

 

Annonsørinnhold:

  • Gratis intro til uv-jakt og sanking

    Vil du komme i gang med undervannsjakt eller sanking av skjell, krabber og annen sjømat? Bli med på et gratis webinar hvor Martin Helseth forteller deg mer!

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

  • Bli med – ta PADI AOWD i helgen

    Har du tatt grunnkurs i dykking? Ta et skritt videre og bli med på et PADI Advanced Open Water Diver-kurs hos Oslofjorden Dykkesenter! Neste kurs starter allerede i morgen 22. mars.
Siste videoer:
Annonse:
Annonse:
Facebook
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
logo
Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 



Avmelding fra nyhetsvarsler
© 2024 Forlaget Dykking AS