Slik damper du blåskjell
Blåskjell er en velsmakende delikatesse, og passer ekstra godt når man kan sitte ute på terrassen og nyte dem i solskinnet. Her får du noen tips til hvordan du kan tilberede dem.
Slik damper du blåskjell
Foto: Coop Mega (skjermdump)
GOURMET

Slik damper du blåskjell
Blåskjell er en velsmakende delikatesse, og passer ekstra godt når man kan sitte ute på terrassen og nyte dem i solskinnet. Her får du noen tips til hvordan du kan tilberede dem.
  5. mai 2024
☒   ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Blåskjell vokser på grunt vann langs hele kysten, og dykkere og fridykkere kan enkelt plukke med seg det de trenger til en festmiddag.

Skjellene kan tilberedes på en mange forskjellige måter, og det tar ikke mange minutter. Coop Mega har delt denne videoen på YouTube:





Blåskjell lever av planteplankton, og i sommer­halvåret må man alltid sjekke Mattilsynets blåskjellvarsel. Fra mars til oktober kontrollerer de om det er algegifter i skjellene.

I vinterhalvåret er det lite alger og skjellene er som regel trygge å spise. Er du usikker, eller ikke finner blåskjell der du dykker, kan du stikke innom butikken.



Der får du deilige blåskjell som kommer fra oppdrett, og de er kontrollert for giftstoffer. Kvaliteten er høy, og skjellene er ikke dyre.

Coop Mega har lagt ut mange gode oppskrifter på blåskjell og annen sjømat på sine hjemme­sider – her finner du noen av dem:





ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

 

Norges Dykkeforbund utdanner dykkere etter retningslinjene til CMAS, det internasjonale dykkeforbundet. Utdanningen skjer gjennom dykkeklubbene eller hos autoriserte dykkeskoler. Flere av dykkesentrene i bransjeregisteret tilbyr også CMAS-kurs.

 

 

 

Annonsørinnhold:

  • Gratis webinar for rustne dykkere

    Er det lenge siden du var i vannet? Er du litt usikker på teorien? Da bør du melde deg på Frivannslivs gratis oppfriskningskurs for deg som dykker med flasker på ryggen.

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

  • Flott vrakdykking på Sørlandet

    One Ocean Dive Resort utenfor Kristiansand byr på en rekke spennende vrak, flott undervannsnatur og dykk hvor man kan sanke kamskjell og krabber. Ta turen med klubben eller vennegjengen!
Siste videoer:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Facebook
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
logo
Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 



Avmelding fra nyhetsvarsler
© 2024 Forlaget Dykking AS