Magasinartikler:

 • Unike bilder av D/S Nordnorge

  Den tidligere hurtigruten D/S Nordnorge ble senket av britene på Hemnes­berget i mai 1940 under kampene om Nord-Norge. Vraket ligger for dypt til å dykke, men det finnes likevel noen fantastiske bilder.
Annonsørinnhold:
 • Vrakdykking i Chuuk Lagoon

  For snart 80 år siden ble store deler av den keiserlige japanske flåten senket i et amerikansk raid på Chuuk Lagoon i Mikronesia – Operation Hailstone. I dag ligger vrakene strødd og venter, mange av dem på sportsdykkerdybde.
 • Fantastisk 3D på 120 meters dyp

  I tre år jobbet West Coast Divers med å dokumentere vraket av bergingsdamperen D/S Draugen, som de lokaliserte på 120 meters dyp i Byfjorden i Bergen. Ved hjelp av hundrevis av bilder har de laget en fantastisk 3D-modell av vraket.
 • Slik er livet i den blå skogen

  Hvordan leves livet dypt inne i havets skoger? Hvorfor er disse skogene så viktige? Og ikke minst: Hvem er tareskogens konge? Bli bedre kjent med innbyggerne i den blå skogen.
 • Kumataro Itos vakre nakensnegler

  Hvis man spør hva som er de mest spektakulære skapningene på jorden, vil noen si påfuglene i India eller på Sri Lanka, de tropiske fiskene på korallrevene i Rødehavet eller paradisfuglene på Papua Ny-Guinea. Hvor mange tror du vil si nakensnegler?
 • Senket av ubåt: RMS Lusitania

  51°24'44.6"N 8°32'52.3"VNest etter Titanic er Lusitania kanskje et av de mest gåtefulle og spennende skipsvrakene i verden. – Å få se vraket med egne øyne hadde lenge stått på ønskelisten, sier Vic Verlinden. Det sagnomsuste skipet ligger på 90 meters dyp.
 • Radioaktiv gruvedykking i Telemark

  Langt nede i en 580 millioner år gammel vulkan henger to dykkere i et 10 millimeter tynt tau. Den radioaktive strålingen er langt over normale verdier, faktisk 40 ganger høyere enn gjennomsnittet ellers i Norge. Svetten renner fra pannen, og armer og ben verker etter klatringen opp det 60 meter lange tauet. Heldigvis er ikke vulkanen aktiv lenger.
 • Hun var Norges første froskekvinne

  Den nette og uforferdete husmoren Gunvor Framnes er ikke bare en flittig husfrue. Hun er også Norges første autoriserte froskekvinne, kunne Filmavisen fortelle i februar 1960.
 • Herlige Italia: Bli med til Ponza

  En billedskjønn øy utenfor kysten av Roma, med deilig dykking i klart vann, grotter og katedraler, et yrende makroliv og varme kvelder med delikatesser fra det italienske kjøkken. Dette er Italia på sitt beste, og det ligger bare noen timer hjemmefra.
 • En tingbok fra 1725 forteller

  Tre sportsdykkere oppdager restene av Akerendam ved øya Runde i Møre og Romsdal den 16. juli 1972. En av dem finner en mengde regelmessige små stein. Snart forstår de at det dreier seg om et større myntfunn.
 • Historien om politiets redningsdykkere

  Hvem er disse froskemennene? Dette spørsmålet stilte vi på Facebook da vi delte bildet over. Trygve Hillestad visste godt hvem det var, og her forteller han historien om politiets redningsdykkere i Bergen.
 
logo
Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 Avmelding fra nyhetsvarsler
© 2023 Forlaget Dykking AS