Ikke mer kvikksølv i torsk
Onsdag 29. november 2023
Høyere havtemperaturer fører ikke til økte kvikksølvkonsentrasjoner i nordøstarktisk torsk, viser en ny undersøkelse. Dette skriver Havforskningsinstituttet.
 
Havforskere har gransket 121 år med data om havtemperaturer, 41 år med informasjon om sjøisen og 27 års data om kvikksølvkonsentrasjonen i skreifileter.
 
– Vi så ikke store klimadrevne effekter på akkumulering av kvikksølv i denne viktige fiskebestanden, sier havforsker Michael Bank, som er hovedforfatter av artikkelen i tidsskriftet Environmental Pollution.
 

Torsk
 
Foto: Vladislav Bezrukov, Flickr (CC BY 2.0)
 
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

 

Norges Dykkeforbund utdanner dykkere etter retningslinjene til CMAS, det internasjonale dykkeforbundet. Utdanningen skjer gjennom dykkeklubbene eller hos autoriserte dykkeskoler. Flere av dykkesentrene i bransjeregisteret tilbyr også CMAS-kurs.

 

 

 

Annonsørinnhold:

  • Gratis webinar for rustne dykkere

    Er det lenge siden du var i vannet? Er du litt usikker på teorien? Da bør du melde deg på Frivannslivs gratis oppfriskningskurs for deg som dykker med flasker på ryggen.

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

  • Flott vrakdykking på Sørlandet

    One Ocean Dive Resort utenfor Kristiansand byr på en rekke spennende vrak, flott undervannsnatur og dykk hvor man kan sanke kamskjell og krabber. Ta turen med klubben eller vennegjengen!
Siste videoer:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Facebook
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
logo
Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 Avmelding fra nyhetsvarsler
© 2024 Forlaget Dykking AS