Paella med breiflabb og skalldyr
Når du skal ha gjester passer denne paellaen med breiflabb, blåskjell, kamskjell og reker utmerket – et spansk festmåltid i all sin prakt!

Foto: Norges Sjømatråd
Paella med breiflabb og skalldyr
Når du skal ha gjester passer denne paellaen med breiflabb, blåskjell, kamskjell og reker utmerket – et spansk festmåltid i all sin prakt!
Innhold fra Norges Sjømatråd
På nettstedet Godfisk.no deler Norges sjømatråd oppskrifter som passer for deg som er glad i fisk og skalldyr. Prøv denne i helgen!
Paella med breiflabb og skalldyr
- Skjær breiflabben i terninger
- Finhakk løk, hvitløk og persille
- Skjær paprika i strimler og tomat i terninger
- Fres løk, hvitløk og persille i olivenolje til løken er blank, ca. 2 minutter
- Ha i ris, hell på vann og la det koke i 10-12 minutter
- Tilsett blåskjell og la det koke i 3-4 minutter – spe på med mer vann om nødvendig
- Ha i breiflabb, paprika, tomat, bønner, erter, paprikapulver, safran, salt og pepper, og la det småkoke til alt er mørt, ca. 5 minutter
- Tilsett kamskjell det siste minuttet av koketiden
- Vend forsiktig inn rekene rett før servering
Annonse:
Paellaen serveres med sitronbåter, og Klikk.no skriver at en ung og frisk rødvin fra Rioja passer godt til. Vil man ha hvitvin anbefales en fra området Rías Baixas.
Husk å sjekke blåskjellvarselet før du sanker skjellene. Kjøper du dem i butikken er de naturligvis sjekket for algegifter.