Dykkerulykke i Flatanger

En mann i 20-årene ble reddet på land og fikk livreddende førstehjelp etter en ulykke i Flatanger i Trøndelag i 19-tiden fredag kveld. Dykkeren ble fløyet til sykehus med luftambulanse.

Dykkerulykke i Flatanger

DYKKERULYKKEDykkerulykke i Flatanger

En mann i 20-årene ble reddet på land og fikk livreddende førstehjelp etter en ulykke i Flatanger i Trøndelag i 19-tiden fredag kveld. Dykkeren ble fløyet til sykehus med luftambulanse.

  26. juni 2020
Politiet i Trøndelag meldte om ulykken på Twitter klokken 19 i kveld. På dette tidspunktet var nødetatene fortsatt på vei til stedet i en aksjon iverksatt av Hovedredningssentralen.

Ulykken skjedde i forbindelse med arbeid på et oppdrettsanlegg i Jøssundfjorden, fremgår det av opplysningene.

Klokken 19:30 meldte politiet at brannvesenet hadde ankommet stedet og meldte at dykkeren var bevisst og pustet selv.

– Luftambulansen landet klokken 19:20 og har tatt over vedkommende. Det er nå et helseoppdrag. Vi har nå tatt over ledelsen av oppdraget, opplyser politiet.Arbeidsulykke på oppdrettsanlegg

– Det er en dykker som fikk problemer på et oppdrettsanlegg i Jøssundfjorden. Han er blitt tatt i land og han puster nå for egen maskin, opplyser Erik Willadsen ved Hovedredningssentralen i Sør-Norge til Namdalsavisa.

Willadsen sier til lokalavisa at han regner med at politiet vil opprette undersøkelssesak, og politiet har allerede meddelt at Arbeidstilsynet vil bli varslet i saken.

Politiet ankom ulykkesstedet i 20-tiden, og skal avhøre de som var til stede da ulykken skjedde for om mulig å klarlegge hva som var årsaken til ulykken. Det var en av mannens kolleger som varslet nødetatene.

Det skal stå bra til med mannen

Hos Politiets operasjonssentral i Trøndelag får Dykking opplyst at dykkeren ble fløyet til St. Olavs Hospital i Trondheim, og at det etter forholdene skal stå bra til med mannen.

Han er ansatt i selskapet AQS AS, et serviceselskap som holder til i Flatanger og utfører dykkeroppdrag for aktører innen havbruk. Ifølge Marinetraffic.com har de flere dykkebåter i området.

– Det er en båt fra AQS som har hatt et dykkeroppdrag på et oppdrettsanlegg i Jøssundfjorden, og i den forbindelse skjedde det ei ulykke, opplyser kommunikasjonsleder i AQS AS, Ove Magne Ribsskog, til Namdalsavisa.

Politiet meddeler at ulykken skjedde ved et oppdrettsanlegg utenfor Kvaløyseter i Jøssundfjorden.

ANNONSE:

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:

ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

PADI er verdens største utdanningsorganisasjon med omtrent 135.000 instruktører og divemastere verden over. De fleste dykkesentrene i Norge utdanner dykkere etter PADIs modell - du finner en oversikt i bransjeregisteret.


Annonsørinnhold:

ANNONSE:

ANNONSE:

ANNONSE

Les i siste utgave av bladet Dykking:

Image

Innhold, Dykking nr. 2/2020:

Innhold:

  • DYKKEMEDISIN: Stor COVID-19 SPESIAL
  • VRAKDYKKING: RMS Lusitania
  • UNDERVANNSFOTO: Ocean Art Photo Contest
  • RUNDEFUNNET: En tingbok forteller
  • GRUVEDYKKING: Norges svar på Tuna-Hästberg?
  • DYKKEMÅL: Dybdekart fra Lygnstøylvatnet
  • DYKKEREISE: Ponza i Italia
  • UTSTYRSTEST: KISS Sidewinder
  • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Abonnér på bladet Dykking og få spennende dykkestoff levert portofritt i postkassen!

ANNONSE:

ANNONSE:

logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020 Forlaget Dykking AS