Hopp i havet på sjømatens dag
Sjømatens dag arrangeres den andre lørdagen i juni hvert år, og er en perfekt unnskyldning til å finne frem dykkerutstyret og komme seg i sjøen for å drive litt matauke.
Hopp i havet på sjømatens dag
Foto: Pxhere.com (public domain)
SJØMAT

Hopp i havet på sjømatens dag
Sjømatens dag arrangeres den andre lørdagen i juni hvert år, og er en perfekt unnskyldning til å finne frem dykkerutstyret og komme seg i sjøen for å drive litt matauke.
  Av Dykking.no
☒   ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Sjømat kommer i alle mulige former og varianter – og alle har sine favoritter. For dykkere og fridykkere kommer gjerne kamskjell, breiflabb og krabber høyt på listen.

Noen higer etter reker, loff og sitron, mens andre foretrekker paella med skalldyr og safran. Også har du dem som lever for sushi, soya og wasabi.

Slik damper du blåskjell:






På nettsidene til Lerøy Seafood finner du 10 gode sjømatoppskrifter det kan være verdt å prøve – denne helgen, neste uke eller i løpet av sommeren.

Finn frem dykkerutstyret!


Dykkere og fridykkere er i en unik og heldig posisjon i forhold til sjømat – vi kan hente mye av det helt selv.

Kamskjell, østers, blåskjell og krabber er det bare å plukke, mens fisk krever litt mer utstyr og innsats.

LES OGSÅ
Dumpsterdiving i Indre Oslofjord


Reker, blekksprut, laks og hummer finner man enklest i butikken, og nettet bugner av gode oppskrifter – det er bare å gjøre et søk så finner man inspirasjon.

Enten du velger å hoppe i havet eller nøyer deg med et dykk i fiskedisken kan du benytte sjømatens dag til å lage et deilig sjømatbord!

Kamskjell

Det er lite som smaker bedre enn kamskjell på grillen, så det er bare å finne frem dykkerutstyret!


Fisk og sjømat er en viktig del av et balansert kosthold og det er anbefalt å spise minst 3 porsjoner fisk per uke, hvor av to er fete fisketyper, skriver nettstedet Mathjelpen.no.

De forteller at makrell, sild og laks er fete fisketyper som inneholder helsebringende Omega-3, og at østers og blåskjell bidrar til viktige mineraler, særlig sink.

Annonse:


Blåskjell er rike på proteiner og inneholder lite, men sunt fett. Det er også en av de beste kildene til vitamin B12.

Husk at dykkere ikke har lov til å fange hummer, og ikke glem å sjekke Mattilsynets blåskjellvarsel før du sanker skjell.





ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

 

PADI er verdens største utdanningsorganisasjon med omtrent 135.000 instruktører og divemastere verden over. De fleste dykkesentrene i Norge utdanner dykkere etter PADIs modell - du finner en oversikt i bransjeregisteret.

 

 

 

Annonsørinnhold:

  • Ta PADI Rescue Diver i Halden

    Det kanskje viktigste kurset for dykkere er PADI Rescue Diver, hvor du lærer å forbygge og håndtere situasjoner som kan oppstå. I oktober kan du ta kurset hos Halden Dykkersenter.

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

  • Meld deg på gratis webinar om fridykking

    Vil du begynne med fridykking, men har ikke fått tatt kurs? Kanskje du har kjøpt en utstyrs­pakke og vil lære mer? Nå kan du melde deg på et gratis grunnkurs hos Frivannsliv.
Siste videoer:
Annonse:
Annonse:
Facebook
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
logo
Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 



Avmelding fra nyhetsvarsler
© 2024 Forlaget Dykking AS