Slik oppbevarer du blåskjell
Blåskjellene er på sitt aller beste på høsten og vinteren. Her får du noen tips om hvordan du bør oppbevare ferske blåskjell, og hvordan du kan sjekke om de er for gamle.
Slik oppbevarer du blåskjell
Foto: Mogens Petersen/Pixabay
GOURMET

Slik oppbevarer du blåskjell
Blåskjellene er på sitt aller beste på høsten og vinteren. Her får du noen tips om hvordan du bør oppbevare ferske blåskjell, og hvordan du kan sjekke om de er for gamle.
  23. november 2024
☒   ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Skjell smaker alltid best når de er ferske. Blåskjell skal være levende helt frem til damping eller annen behandling. Skjell du kjøper i butikken er ikke alltid merket med en «best før»-dato, men de skal ha en pakkedato.

– Holdbarheten for levende skjell er avhengig av hvordan de blir oppbevart. Levende skjell bør lagres ved temperaturer mellom 0 og 10 ºC, skriver Mattilsynet

LES OGSÅ
Slik lager du blåskjell enkelt


Lengst holdbarhet oppnår man ved å lagre dem ved laveste temperatur. Lagring i kjøleskap gir kortere holdbarhet enn lagring på is.

– Skjellene skal ikke fryses, så det skal bare være is under skjellene, ikke over. Dersom de blir oppbevart riktig viser erfaringer at skjell kan oppbevares i inntil 10 dager, skriver Mattilsynet.

Hvorfor bør ikke blåskjell fryses?


Kontrollér alltid at skjellene er levende før du tilbereder dem, uansett hvor lenge de har vært oppbevart. Dette kan du sjekke ved å gi dem en rask dusj med kaldt vann fra springen.

Skjell som ikke lukker seg er døde, og hvis det er mange av dem kan de være for gamle.

Annonse:


Døde skjell kan overføre dårlig smak og lukt til de andre skjellene. Skjell som ikke åpner seg når de blir dampet skal heller ikke spises.

Mattilsynet tar prøver av blåskjell fra mars til oktober, og blåskjellvarselet er avsluttet for sesongen. Nedenfor finner du en link til hva Mattilsynet sier om å spise blåskjell om vinteren.





ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

 

Norges Dykkeforbund utdanner dykkere etter retningslinjene til CMAS, det internasjonale dykkeforbundet. Utdanningen skjer gjennom dykkeklubbene eller hos autoriserte dykkeskoler. Flere av dykkesentrene i bransjeregisteret tilbyr også CMAS-kurs.

 

 

 

Annonsørinnhold:

  • Ta PADI AOWD i Halden i morgen!

    Har du tatt dykkelappen, men har lyst til å lære mer og bli en bedre og tryggere dykker? Ta PADI Advanced Open Water Diver hos Halden Dykkersenter i morgen!

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

Siste videoer:
Annonse:
Annonse:
Facebook
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
logo
Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 



Avmelding fra nyhetsvarsler
© 2024 Forlaget Dykking AS