Er blåskjell fremtidens fiskefôr?
Onsdag 16. april 2025
Blåskjell
 
Foto: Olivier Dugornay CC BY 4.0)
 

Gjennom et femårig prosjekt har forskerne undersøkt hvordan forskjellige lavtrofiske ressurser, altså organismer langt nede i næringskjeden, kan fungere som fôringrediens i fiskeoppdrett.
 
Forsker Sofie Remø mener det trengs både flere og mer lokale råvarer til fiskefôr enn det som finnes i dag.
 
– For å øke andelen norske råvarer, må vi også se på hva vi kan dyrke. Spesielt blåskjell ser ut som de kan være en god løsning, både for oss og fiskene, sier hun til hi.no.
 

Annonse:
 
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

 

PADI er verdens største utdanningsorganisasjon med omtrent 135.000 instruktører og divemastere verden over. De fleste dykkesentrene i Norge utdanner dykkere etter PADIs modell - du finner en oversikt i bransjeregisteret.

 

 

 

Annonsørinnhold:

  • Vrakdykking på Sørlandet i sommer

    One Ocean Dive Resort utenfor Kristiansand byr på en rekke spennende vrak, flott undervannsnatur og dykk hvor man kan sanke kamskjell og krabber. Ta turen med klubben eller vennegjengen!

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

  • Ta dykkelappen her på fredag

    Dykking er en kjempespennende aktivitet, og ingenting gjør ferien bedre enn å ha et dykkesertifikat i baklommen. Oslofjorden Dykkesenter holder kurs 11. juli.
Siste videoer:
Annonse:
ANNONSE:
Annonse:
Facebook
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
logo
Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 



Avmelding fra nyhetsvarsler
© 2024 Forlaget Dykking AS