Har du prøvd østers naturell?
Østers naturell er en fransk klassiker som gjerne serveres med champagne. Det er først da den særegne smaken kommer til sin rett – og du kan godt bruke stillehavsøsters.
Har du prøvd østers naturell?
Østers naturell er en fransk klassiker som gjerne serveres med champagne. Det er først da den særegne smaken kommer til sin rett – og du kan godt bruke stillehavsøsters.
Innhold fra Norges Sjømatråd
På nettstedet Godfisk.no deler Norges sjømatråd oppskrifter som passer for deg som er glad i fisk og skalldyr. Prøv denne i helgen!
LES OGSÅ
Er det trygt å spise stillehavsøsters?
Østers naturell
- Vask og skrubb østersen godt
- Legg østersen i en serviett med den spisse enden mot deg
- Sett kniven i skillet mellom skallene
- Press og skjær over lukkemuskelen som ligger litt inn fra kanten
- Bøy forsiktig opp skallet, pass på at østerskraften ikke renner ut
Et tips er å legge østersen på et fat med grovt salt så de ikke velter etter at du har åpnet dem. Så drypper du noen dråper sitron over:
Hvis østersen trekker seg sammen, er den levende og frisk, og god å spise. Reagerer ikke østersen på sitronsaften, bør den ikke spises.
Legg østersen på is og server med sitron, lime, salt, pepper og litt kajennepepper – og altså gjerne med champagne.
Bruk gjerne en østerskniv for å åpne skjellene. Hvis du vil ha en annerledes smaksopplevelse kan du prøve rødvinseddik eller vodka i stedet for sitron.