FN skal vurdere sjømat-risiko
03.11.2023 – www.hi.no
I løpet av de siste to årene har forskerne ved Havforskningsinstituttet kartlagt hva vi vet om helse og sjømat. Hvor mye kan vi spise, og hvilke skadelige stoffer finnes i sjømat?
 
Nå er funnene sendt videre til eksperter i FNs Matvareorganisasjon (FAO) og Verdens helseorganisasjon (WHO) i Roma, som skal vurdere risikoen og fordelene ved å spise sjømat.
 
– Vi har blant annet sett spesifikt på hvilken påvirkning kvikksølv har, hvordan kvikksølv og selen samhandler og ikke minst på effekter av dioksininntak, sier forskningssjef Amund Måge til hi.no.
 

Sjømat
 
Foto: Christian Skauge
 
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

 

Scuba Schools International tilbyr kurs fra begynnernivå til instruktør. De har også et bredt utvalg av emnekurs og videregående kurs som rebreatherdykking og extended range. Flere av dykkesentrene i bransjeregisteret tilbyr SSI-kurs.

 

 

 

Annonsørinnhold:

  • GPS AS gjør service på alle ventiler

    Gass og Pusteservice i Drøbak er ikke bare et servicesenter for yrkesdykkere og dykkebransjen – de tar imot ventilsett og flasker fra alle dykkere. Kanskje det er på tide med litt vedlikehold?

ANNONSE:

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

  • Gratis grunnkurs i fridykking i kveld

    Vil du begynne med fridykking, men har ikke fått tatt kurs? Kanskje du har kjøpt en utstyrspakke? I kveld kan du lære det viktigste og få svar på dine spørsmål hos Frivannsliv.
Siste videoer:
ANNONSE:
ANNONSE:
Facebook
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
logo
Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 Avmelding fra nyhetsvarsler
© 2023 Forlaget Dykking AS