FN skal vurdere sjømat-risiko
03.11.2023 – www.hi.no
I løpet av de siste to årene har forskerne ved Havforskningsinstituttet kartlagt hva vi vet om helse og sjømat. Hvor mye kan vi spise, og hvilke skadelige stoffer finnes i sjømat?
 
Nå er funnene sendt videre til eksperter i FNs Matvareorganisasjon (FAO) og Verdens helseorganisasjon (WHO) i Roma, som skal vurdere risikoen og fordelene ved å spise sjømat.
 
– Vi har blant annet sett spesifikt på hvilken påvirkning kvikksølv har, hvordan kvikksølv og selen samhandler og ikke minst på effekter av dioksininntak, sier forskningssjef Amund Måge til hi.no.
 

Sjømat
 
Foto: Christian Skauge
 
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Begynne å dykke - eller ta et videregående kurs?

 

Global Underwater Explorers tilbyr kurs for nybegynnere, erfarne dykkere og tekniske kurs for dyp dykking, grottedykking og dykking med rebreather. GUEs mål er å utvikle dine ferdigheter, effektive prosedyrer for problemløsning og gjøre deg til en bedre dykker.

 

 

 

Annonsørinnhold:

  • Hold varmen når du dykker

    Det er vinterkaldt i sjøen og viktig å sørge for å holde seg skikkelig varm. Det kan du gjøre med Santi elektriske varmesystemer fra Fue.no.

ANNONSE:

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

  • GPS AS holder kurs i trykkprøving

    Trykkprøving av dykkeflasker er helt nødvendig og skal gjøres med faste intervaller. Nå kan du lære hvordan det gjøres hos Gass og Pusteservice i Drøbak.
Siste videoer:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Facebook
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
logo
Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 Avmelding fra nyhetsvarsler
© 2023 Forlaget Dykking AS