Slik lager du blåskjell enkelt
Er du glad i blåskjell, men usikker på hvordan du tilbereder dem? Det er så enkelt at alle kan klare det! Arne Duinker fra Havforskningsinstituttet viser deg hvordan i denne videoen.
Slik lager du blåskjell enkelt
Er du glad i blåskjell, men usikker på hvordan du tilbereder dem? Det er så enkelt at alle kan klare det! Arne Duinker fra Havforskningsinstituttet viser deg hvordan i denne videoen.
27. september 2024
Han er naturligvis også glad i blåskjell, og har en enkel oppskrift som gir perfekte skjell på bare fire minutter.
LES OGSÅ
Krydre maten med tang og tare
– Det er mange som tror det er vanskelig, men det er det ikke. Bare hiv dem i en gryte med hvitløk og olje og sett platen på fullt. Hemmeligheten er å la dem koke opp tre ganger, sier Arne Duinker.
Dette trenger du:
- Blåskjell (1/2 til 1 kilo pr. person)
- Sitron, hvitløk og olivenolje
- Litt brød, eventuelt aioli
Slik gjør du det:
Noen liker å krydre blåskjellene med for eksempel persille, selleri eller løk eller vårløk, og mange bruker hvitvin i stedet for olje.
Det finnes tusen oppskrifter og varianter, så det er bare å lære seg grunnoppskriften og prøve seg frem!
Mattilsynet sjekker blåskjellene langs kysten fra mars til slutten av oktober, og det anbefales å sjekke blåskjellvarselet før man plukker skjell.
Kjøper du et nett med blåskjell på butikken er disse naturligvis alltid sjekket for algegifter og kan spises uten risiko. Bon appétit!