Grisetang er både godt og viktig
Foto: Christian Skauge
Grisetang er både godt og viktig
Lørdag 10. mai 2025
Grisetang er både godt og viktig
Foto: Christian Skauge
Grisetang skaper artsrike samfunn i fjæra langs hele norskekysten, og er viktig som skjulested og yngleplass for en lang rekke arter.
 
Skuddene kan brukes i matlaging, og inneholder umami som fungerer som smaksforsterker. Prøv den syltet som i denne oppskriften fra Ting med tang.

Grisetangen utnyttes også kommersielt, og har i Norge vært høstet industrielt i mer enn 80 år for produksjon av blant annet tangmel.

Visste du at grisetang kan bli opptil to meter lang? Les mer om denne og andre arter på www.hi.no/temasider.

Krydre våren med tang og tare



Annonse:
 
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

PSS tilbyr utdanning fra grunnkurs til instruktør, og har kategorier for profesjonelle dykkere - fridykking, sportsdykking, teknisk dykking og førstehjelp/redning. I bransjeregisteret finner du dykkesentre som tilbyr PSS-kurs.


Annonsørinnhold:

  • Meld deg på: Kurs i trykkprøving

    Trykkprøving av dykkeflasker er helt nødvendig og skal gjøres med faste intervaller. I oktober kan du lære hvordan det gjøres hos Gass og Pusteservice i Drøbak.

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

  • Bli minedykker i Forsvaret

    Minedykkerkommandoen er spesialtrente dykkere som er utdannet til å uskadeliggjøre eksplosiver. Du kan søke selv om du ikke har avtjent førstegangstjenesten.
Siste videoer:
Annonse:
ANNONSE:
ANNONSE:
Annonse:
Facebook
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
logo
Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 



Avmelding fra nyhetsvarsler
© 2024 Forlaget Dykking AS