Kan laksen spise blåskjell?
Onsdag 29. november 2023
Innen 2030 bør alt oppdrettsfôr komme fra bærekraftige kilder. Havforskerne skal nå undersøke om blåskjell kan være framtidens alternativ, skriver Havforskningsinstituttet.
 
Størstedelen av klimagassutslippene fra lakseoppdrett stammer fra fôret fisken får, og det er derfor mye å hente på mer miljøvennlig fôr enn soya og fiskemel.
 
– Blåskjell er en god fôrkandidat, og Norge har det største produksjonspotensialet i Europa. Blåskjellene som brukes i dyrefôr har en kort produksjonssyklus, siden de er mindre og yngre enn de vi spiser, sier havforsker Ikram Belghit.
 

Blåskjell
 
Foto: © Olivier Dugornay, Ifremer (CC BY-SA 4.0)
 
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Begynne å dykke - eller ta et videregående kurs?

 

IANTD tilbyr opplæring på alle nivåer fra nybegynner til avansert teknisk nivå. Organisasjonen var først ute med forskjellige kurs i teknisk dykking på 90-tallet. I bransjeregisteret finner du dykkesentre som tilbyr IANTD-kurs.

 

 

 

Annonsørinnhold:

  • GPS AS gjør service på alle ventiler

    Gass og Pusteservice i Drøbak er ikke bare et servicesenter for yrkesdykkere og dykkebransjen – de tar imot ventilsett og flasker fra alle dykkere. Kanskje det er på tide med litt vedlikehold?

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

  • Gratis grunnkurs i fridykking i kveld

    Vil du begynne med fridykking, men har ikke fått tatt kurs? Kanskje du har kjøpt en utstyrspakke? I kveld kan du lære det viktigste og få svar på dine spørsmål hos Frivannsliv.
Siste videoer:
ANNONSE:
ANNONSE:
Facebook
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
logo
Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 Avmelding fra nyhetsvarsler
© 2023 Forlaget Dykking AS