Kan laksen spise blåskjell?
Onsdag 29. november 2023
Innen 2030 bør alt oppdrettsfôr komme fra bærekraftige kilder. Havforskerne skal nå undersøke om blåskjell kan være framtidens alternativ, skriver Havforskningsinstituttet.
 
Størstedelen av klimagassutslippene fra lakseoppdrett stammer fra fôret fisken får, og det er derfor mye å hente på mer miljøvennlig fôr enn soya og fiskemel.
 
– Blåskjell er en god fôrkandidat, og Norge har det største produksjonspotensialet i Europa. Blåskjellene som brukes i dyrefôr har en kort produksjonssyklus, siden de er mindre og yngre enn de vi spiser, sier havforsker Ikram Belghit.
 

Blåskjell
 
Foto: © Olivier Dugornay, Ifremer (CC BY-SA 4.0)
 
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

 

PADI er verdens største utdanningsorganisasjon med omtrent 135.000 instruktører og divemastere verden over. De fleste dykkesentrene i Norge utdanner dykkere etter PADIs modell - du finner en oversikt i bransjeregisteret.

 

 

 

Annonsørinnhold:

  • Hold varmen når du dykker

    Det er vinterkaldt i sjøen og viktig å sørge for å holde seg skikkelig varm. Det kan du gjøre med Santi elektriske varmesystemer fra Fue.no.

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

  • GPS AS holder kurs i trykkprøving

    Trykkprøving av dykkeflasker er helt nødvendig og skal gjøres med faste intervaller. Nå kan du lære hvordan det gjøres hos Gass og Pusteservice i Drøbak.
Siste videoer:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Facebook
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
logo
Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 Avmelding fra nyhetsvarsler
© 2023 Forlaget Dykking AS