Slik damper du blåskjell
Blåskjell smaker aller best på høsten og vinteren, etter en lang sommer hvor de har spist seg fete og fine. Kjøttet er magert og velsmakende, og her får du tips til hvordan du tilbereder dem.

Foto: Coop Mega (skjermdump)
Slik damper du blåskjell
Blåskjell smaker aller best på høsten og vinteren, etter en lang sommer hvor de har spist seg fete og fine. Kjøttet er magert og velsmakende, og her får du tips til hvordan du tilbereder dem.
15. mars 2025
Skjellene kan tilberedes på en mange forskjellige måter, og det tar ikke mange minutter. Coop Mega har delt denne videoen på YouTube:
Video: Coop Mega/YouTube
Blåskjell lever av planteplankton, og i sommerhalvåret må man alltid sjekke Mattilsynets blåskjellvarsel. Fra mars til oktober kontrollerer de om det er algegifter i skjellene.
I vinterhalvåret er det lite alger og skjellene er som regel trygge å spise. Er du usikker, eller ikke finner blåskjell der du dykker, kan du stikke innom butikken.
Annonse:
Der får du deilige blåskjell som kommer fra oppdrett, og de er kontrollert for giftstoffer. Kvaliteten er høy, og skjellene er ikke dyre.
Coop Mega har lagt ut mange gode oppskrifter på blåskjell og annen sjømat på sine hjemmesider – her finner du noen av dem: