Premiere i dag: Planet Earth III
Dersom du har BBC Nordic på TV-menyen kan du glede deg til premiere på den nye naturserien Planet Earth III i dag klokken 18.
Premiere i dag: Planet Earth III
Foto: BBC
TV-TIPS

Premiere i dag: Planet Earth III
Dersom du har BBC Nordic på TV-menyen kan du glede deg til premiere på den nye naturserien Planet Earth III i dag klokken 18.
  12. november 2023
☒   ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Dette er tredje og siste runde med Planet Earth, og igjen er det Sir David Attenborough som loser seerne gjennom spektakulære naturscener.

Den første episoden har tittelen «Coasts» – der to verdener kolliderer og dyrene må kjempe for å overleve blant stadige endringer.

Det har tatt 5 år og 1.904 opptaksdager for å lage tredje runde av Planet Earth, som tar for seg kyst, hav, ørkner og gressletter, ferskvann, skog og de mest ekstreme områdene på jorden.

Serien er filmet i 43 land på seks kontinenter, og det er også laget to episoder som er viet de som jobber med å bevare sjeldne arter og natur.– Planet Earth III kompletterer trilogien, og utforsker de mest fantastiske habitatene på jorden og de ekstraordinære dyrene som lever der, skriver BBC.

Serien er fylt med undring og innsikt, overraskende møter og herlige scener både over og under vann. Dykkere kan spesielt se frem til episode to om havet!

Serien sendes hver søndag klokken 18:00 på BBC Earth og BBC Brit. Det er bare å sette av tid og glede seg til disse åtte episodene:

Coasts


Ved kysten, der land og hav kolliderer, må dyrene kjempe for å overleve i konstant endring. Dette dynamiske habitatet byr på noen av de mest overraskende historiene.

Ocean


Havet er det største habitatet av dem alle. Det er et skattkammer med utallige hemmeligheter, og forskerne gjør stadig nye oppdagelser.

Skilpadde

Ute på det åpne havet er det lite mat og ingen steder å gjemme seg. Foto: BBC Studios/Rafa Herrero Massieu


Deserts & Grasslands


Forholdene på de enorme områdene som er dekket av sand eller gress kan endre seg på et øyeblikk. For å overleve må dyrene tilpasse seg raskt.

Freshwater


Ti prosent av alle artene på jorden lever i ferskvann. Her finner man rike og mangfoldige habitater som er fylt med overraskelser.

Korallrev

Korallrev utgjør bare 1 prosent av havområdene, men er likevel hjem for mer enn en fjerdedel av alle havets arter. Foto: BBC Studios/Alex Mustard


Forests


Bli med til den hemmelige verdenen dypt inne i de store skogene, der livet henger sammen på de mest uventede måter.

Extremes


I de mest ekstreme habitatene på jorden eksisterer livet på en knivsegg. De få artene som klarer å overleve her er noen av de mest utrolige dyrene i verden.

Blekksprut og anemoner

I havet er det fortsatt mange uoppdagete hemmeligheter. Foto: BBC Studios


Human


Mennesket har endret over 80% av jordoverflaten. Det er nå over 8 millarder av oss, og vi deler leveområder med en myriade av dyrearter.

Heroes


Vi møter noen utrolige mennesker som har viet livet sitt til å kjempe for å bevare naturen, og dermed fremtiden til vår vakre planet.ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

 

Norges Dykkeforbund utdanner dykkere etter retningslinjene til CMAS, det internasjonale dykkeforbundet. Utdanningen skjer gjennom dykkeklubbene eller hos autoriserte dykkeskoler. Flere av dykkesentrene i bransjeregisteret tilbyr også CMAS-kurs.

 

 

 

Annonsørinnhold:

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

  • Flott vrakdykking på Sørlandet

    One Ocean Dive Resort utenfor Kristiansand byr på en rekke spennende vrak, flott undervannsnatur og dykk hvor man kan sanke kamskjell og krabber. Ta turen med klubben eller vennegjengen!
Siste videoer:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Facebook
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
logo
Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 Avmelding fra nyhetsvarsler
© 2024 Forlaget Dykking AS