Pass på riktig snorkel til barna
Når man puster i snorkel skal man puste ekstra dypt for å sikre ny, frisk luft til lungene. Dette er spesielt viktig for barn som har mindre lunger en voksne.
Pass på riktig snorkel til barna
Foto: Frivannsliv
SNORKLING

Pass på riktig snorkel til barna
Når man puster i snorkel skal man puste ekstra dypt for å sikre ny, frisk luft til lungene. Dette er spesielt viktig for barn som har mindre lunger en voksne.
  17. mai 2023
☒   ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Sommeren nærmer seg, og mange vil tilbringe tiden ved kysten. Da blir det både bading og snorkling, og har man barn må man være ekstra oppmerksom.

Barn under ca. 7 år ikke bør bruke snorkel i det hele tatt, og de som er eldre skal bare snorkle under oppsyn av voksne, opplyser Frivannsliv.

Snorkling

Snorkling er gøy også for de minste – men pass på at utstyret er i orden. Foto: Pxhere.com (public domain)


– Barn fra ca. 7 år og opp til de har en kroppsvekt på rundt 50 kg kan bruke en barnesnorkel som har 1–1,2 dl volum, sier daglig leder Simen Wilberg.

Han forteller at barn og unge over 50 kilo kan benytte voksensnorkel. Det er viktig at de vet at man skal puste ekstra dypt for å hindre CO2-forgiftning.

LES OGSÅ
Trygghet og glede for de minste


– Er man i tvil, kan man kappe av snorkelen noen centimeter for å gjøre den kortere, sier Wilberg, som har lang erfaring med utstyr til snorkling for både barn og voksne.

Han anbefaler å styre unna bensinstasjonen og leketøysbutikken når man skal kjøpe maske og snorkel, og heller velge utstyr fra en anerkjent produsent.

Snorkel

Snorkelpakke i leketøysbutikk. Foto: Ted Ringerike


– Mye av det som selges forskjellige steder nå om sommeren er ikke egnet for å gi barna gode opplevelser. I verste fall kan utstyret være farlig, sier han.

Ted Ringerike fra Spearos Oslofjord er enig. Han stopper gjerne innom leketøysbutikker for å informere dem om at små barn kan besvime og drukne hvis snorkelen er for lang.

Pass på lengden


– Ikke kjøp snorkel til barn som er lengre enn 30 cm. Denne jeg fant i leketøysbutikken var over 40 cm lang, forteller Ringerike til Dykking.

– De ansatte i butikkene blir ganske forskremt av det, men når jeg sjekker par uker senere så er snorkelpakkene fortsatt i hyllene, sier han oppgitt.Oslo brann- og redningsetat har gått ut med en advarsel der de de skriver at mange ikke er klar over faren ved bruk av snorkel i vannet:

– Skal du på stranda med barn som vil snorkle så sørg for at snorkelen er tilpasset små lunger, og husk å følge med barna i vannet, skriver de på Facebook.

 
Posted by Oslo brann- og redningsetat on Friday, July 8, 2022


Det er viktig å huske på at de voksne har ansvaret når barna snorkler. De må holdes under oppsyn, og utstyret de bruker må være beregnet på barn.

Snorkling og fridykking er en flott og spennende aktivitet for hele familien, som alle kan være med på. Når utstyret er i orden står de fine opplevelsene i kø!ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

 

PADI er verdens største utdanningsorganisasjon med omtrent 135.000 instruktører og divemastere verden over. De fleste dykkesentrene i Norge utdanner dykkere etter PADIs modell - du finner en oversikt i bransjeregisteret.

 

 

 

Annonsørinnhold:

  • GPS AS gjør service på alle ventiler

    Gass og Pusteservice i Drøbak er ikke bare et servicesenter for yrkesdykkere og dykkebransjen – de tar imot ventilsett og flasker fra alle dykkere. Kanskje det er på tide med litt vedlikehold?

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

  • Webinar om fridykking på onsdag

    Vil du begynne med fridykking, men har ikke fått tatt kurs? Kanskje du vil ta med familien på spennende opplevelser i vannet til sommeren? Nå får du et gratis grunnkurs hos Frivannsliv.
Siste videoer:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Facebook
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
logo
Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 Avmelding fra nyhetsvarsler
© 2023 Forlaget Dykking AS