Middag fra 1.000 meters dyp
Søndag 10. mars 2024
Fremtidens mat kan ligge på 1.000 meters dyp. Men hva finnes egentlig nede på det uutforskede havdypet, og kan noe av det bli en naturlig del av vårt kosthold?
 
Ingunn Marie Holmen er forskningsleder ved Sintef Ocean og senterleder for SFI Harvest, og hun stiller disse spørsmålene i en ny artikkel på Forskersonen.no.
 
Tradisjonelt fiske foregår ned til ca. 200 meters dyp, men nå ser stadig flere på hva som finnes enda dypere, i den mesopelagiske sonen fra 200–1.000 meter – en verden som ikke er fullt ut kartlagt.
 

Isfisk
 
Skal det være isfisk til middag? Foto: Uwe Kils (CC BY-SA 3.0)
 
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Begynne å dykke - eller ta et videregående kurs?

 

IANTD tilbyr opplæring på alle nivåer fra nybegynner til avansert teknisk nivå. Organisasjonen var først ute med forskjellige kurs i teknisk dykking på 90-tallet. I bransjeregisteret finner du dykkesentre som tilbyr IANTD-kurs.

 

 

 

Annonsørinnhold:

  • Bli med på nakensneglesafari

    Nakensneglesafarien på Gulen Dykkesenter er den viktigste møteplassen for entusiaster og eksperter. Neste utgave av workshopen arrangeres i mars 2025.

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

  • Ta PADI Rescue Diver i helgen

    PADI Rescue Diver er kanskje det viktigste kurset dykkere kan ta, og lærer deg hvordan du skal forbygge og håndtere ulykker. Ta kurset hos Nemo i helgen!
Siste videoer:
Annonse:
ANNONSE:
Annonse:
Facebook
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
logo
Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 



Avmelding fra nyhetsvarsler
© 2024 Forlaget Dykking AS