Blir ambassadør for Ikelite
Stavanger-fotografen David Gutteridge har blitt ambassadør for utstyrs­produsenten Ikelite. Her forteller den kreative og allsidige fotografen om seg selv og bildene han tar.
Blir ambassadør for Ikelite
Foto: Marius Norheim/Ikelite
UNDERVANNSFOTO

Blir ambassadør for Ikelite
Stavanger-fotografen David Gutteridge har blitt ambassadør for utstyrs­produsenten Ikelite. Her forteller den kreative og allsidige fotografen om seg selv og bildene han tar.
  2. mars 2023
☒   ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
– Den første gangen jeg dykket var på på ferie på Caymanøyene i 2008, men jeg begynte ikke seriøst før to år senere, forteller David Gutteridge til Ikelite.com.

Den blide engelskmannen kommer opprinnelig fra Portsmouth, men har slått seg ned i Stav­anger etter flere år med reising i flybransjen.

NM 2021

Assistent Odd Magne Sviland og David Gutteridge under NM i UV-foto i Stokmarknes i 2021.


– Etter hvert utdannet jeg meg til instruktør og begynte med teknisk dykking for å nå de dypere vrakene langs kysten, sier Gutteridge.

Han forteller at han også nylig har begynt med fridykking for å få mer tid i vannet. Han var også aktivt til stede under EM i UV-rugby i 2022, der han fungerte som offisiell fotograf.

UV-rugby

Foto: David Gutteridge


– Ikke lenge etter at jeg begynte å dykke kjøpte jeg et billig kompaktkamera for å dokumentere det jeg så under vann, men jeg vokste fort fra det, sier han.

Han meldte seg inn i Stavanger Dykkerklubb hvor det var mange aktive foto­grafer, og det pirret for alvor interessen og lidenskapen for UV-foto.

Kutling

Selv om han fotograferer mest vidvinkel er han også en dyktig makrofotograf. Foto: David Gutteridge


– Det har blitt flere kameraer opp gjennom årene og de har alltid vært i Ikelite undervanns­hus, sier den nyslåtte ambassadøren.

– Jeg fotograferer mest vidvinkel, og vrak og portretter av dykkere er favoritten. Jeg prøver å ta bildene på en annen enn det mange andre gjør, forteller han.

Vrak

Foto: David Gutteridge


Siden det er mørkt halve året i Norge begynte David Gutteridge å «male med lys» – en spennende teknikk der man fotograferer med lang lukkertid og bruker lykter for å belyse hele eller deler av motivet.

– Denne prosessen har vært en utfordring, men har også ført til noen spekta­kulære bilder, sier han – og det er ikke vanskelig å være enig:

Painting with light

Foto: David Gutteridge


På ønskelisten står en tur til undervanns­museet med militære kjøretøyer i Aqaba i Jordan, nettopp på grunn av denne teknikken.

– Vrakene der er perfekte for å males med lys, sier Gutteridge, som også driver med foto­grammetri og lager 3D-modeller av vrak på Sketchfab.

3D-modell

Foto: David Gutteridge


– Siden jeg startet å dykke har mange av vrakene forfalt mye, og det er gøy å bevare dem på denne måten, avslutter han.

David Gutteridge ble Norgesmester i UV-foto i 2021, og har også en bronse fra 2019. Du kan komme i kontakt med ham og se bildene hans på Instagram, Facebook og Sketchfab.Ikelite leverer undervannshus til en lang rekke kameraer, samt blitser og annet tilbehør. Skandinavisk forhandler er Fotografit.eu.

Selskapet ble grunnlagt av Ike Brigham på 1960-tallet, og har siden da vært kjent for undervannshus av polykarbonat. Ikelite er fortsatt i familiens eie.ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

 

Scuba Schools International tilbyr kurs fra begynnernivå til instruktør. De har også et bredt utvalg av emnekurs og videregående kurs som rebreatherdykking og extended range. Flere av dykkesentrene i bransjeregisteret tilbyr SSI-kurs.

 

 

 

Annonsørinnhold:

  • GPS AS gjør service på alle ventiler

    Gass og Pusteservice i Drøbak er ikke bare et servicesenter for yrkesdykkere og dykkebransjen – de tar imot ventilsett og flasker fra alle dykkere. Kanskje det er på tide med litt vedlikehold?

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

  • Webinar om fridykking på onsdag

    Vil du begynne med fridykking, men har ikke fått tatt kurs? Kanskje du vil ta med familien på spennende opplevelser i vannet til sommeren? Nå får du et gratis grunnkurs hos Frivannsliv.
Siste videoer:
ANNONSE:
ANNONSE:
Facebook
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
logo
Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 Avmelding fra nyhetsvarsler
© 2023 Forlaget Dykking AS