Søgne Dykkerklubb fikk støtte fra Sør-Fondet

Søgne Dykkerklubb har fått 20.000 i støtte fra Sparebanken Sør til oppgradering av utstyr i klubbens dykkebåt. En av ildsjelene i klubben har også fått Frivillighetsprisen 2020.

Søgne Dykkerklubb fikk støtte fra Sør-Fondet

KLUBBNYTTSøgne Dykkerklubb fikk støtte fra Sør-Fondet

Søgne Dykkerklubb har fått 20.000 i støtte fra Sparebanken Sør til oppgradering av utstyr i klubbens dykkebåt. En av ildsjelene i klubben har også fått Frivillighetsprisen 2020.

  7. desember 2020
☒   ANNONSE:
– Sparebanken Sør har ønske om å bidra til vekst og utvikling i landsdelen. Det betyr at vi er en betydelig bidragsyter til mangfoldet av idrett og kulturaktiviteter i de lokalsamfunnene der vi har kontorer, skriver banken.

Søgne Dykkerklubb søkte om midler til oppgradering av utstyr ombord på klubbens dykkebåt «Snorkel II», en 30 fots Mørejet. Klubben gjorde en omfattende ombygging av båten i februar 2020.

LES OGSÅ
Skal måle opp 20 skipsvrak på Sørlandet


Kartplotter og radar

Nylig ble det offentliggjort hvem som ble bevilget støtte fra Sør-Fondet, og klubben får 20.000 kroner – penger som helt sikkert kommer godt med.

Klubben er svært aktive med heving av spøkelsesteiner, og nå får de utstyr som gjør den viktige miljøinnsatsen enda mer effektiv.

– Vi har kjøpt ny plotter, og skal også kjøpe en ny radar som ser bøyer og liknende når vi går i mørke. Det blir nok en Garmin Phantom 18", forteller Steinar Monsen i Søgne Dykkerklubb.

Båtvrak

I mai hevet Søgne Dykkerklubb vraket av en 20 fots fritidsbåt. Foto: Søgne Dykkerklubb/YouTube (skjermdump)


Vrakleting og dokumentasjon

Søgne Dykkerklubb driver også med vrakleting, og har de siste årene lokalisert både den tyske forpostbåten M-1104 Jan Hubert og lasteskipet D/S Theano som ble senket av britiske torpedofly den 13. desember 1942.

I fjor vakte det spektakulære funnet av det hollandske handelsskipet «Juffrau Elisabeth» som sank i skjærgården utenfor Søgne i 1760 stor oppsikt.

Klubben fikk i september tillatelse til å måle opp rundt 20 skipsvrak. Intensjonen er at datene skal gjøres tilgjengelig for Maritimt Museum og på Kulturminnesok.no.

LES OGSÅ
Dokumenterer vraket av Juffrau Elisabeth


Støtte fra flere kanter

Monsen forteller til Dykking at Søgne Dykkerklubb også nylig fikk 50.000 kroner i ekstra tilskudd fra Kristiansand kommune for å rydde spøkelsesredskaper. Dette gjør at klubben kommer til å rydde omtrent 350 redskaper og annet søppel rundt Flekkerøy utenfor Kristiansand i vinter.

På lørdag ble Steinar Monsen tildelt Frivillighetsprisen 2020 for sin innsats for Songvår fyr, sjøspeideren og dykkeklubben gjennom mange år.

Prisen deles ut av Kristiansand kommune blant de over 800 frivillige organisasjonene i området.

– Jeg synes dette er hyggelig. Det er mange andre som like gjerne kunne ha mottatt denne prisen, og det viktigste av alt er å få frem den enorme støtten fra bedrifter og private i bygda når vi har behov. Enten det gjelder dykkerklubben eller sjøspeideren, sa han onsdag til N247.no.
ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

IANTD tilbyr opplæring på alle nivåer fra nybegynner til avansert teknisk nivå. Organisasjonen var først ute med forskjellige kurs i teknisk dykking på 90-tallet. I bransjeregisteret finner du dykkesentre som tilbyr IANTD-kurs.


Annonsørinnhold:

 • Gratis webinar om nattdykking

  Vil du komme i gang med nattdykking eller lære mer om emnet? Frivannsliv holder gratis webinar og forteller om anbefalt utstyr, ulike lyktmodeller, nattjakt og mye mer.

ANNONSE:

ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Image

Innhold, Dykking nr. 2/2020:

Innhold:

 • DYKKEMEDISIN: Stor COVID-19 SPESIAL
 • VRAKDYKKING: RMS Lusitania
 • UNDERVANNSFOTO: Ocean Art Photo Contest
 • RUNDEFUNNET: En tingbok forteller
 • GRUVEDYKKING: Norges svar på Tuna-Hästberg?
 • DYKKEMÅL: Dybdekart fra Lygnstøylvatnet
 • DYKKEREISE: Ponza i Italia
 • UTSTYRSTEST: KISS Sidewinder
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Abonnér på bladet Dykking og få spennende dykkestoff levert portofritt i postkassen!
ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

 • Spar penger på Aqua Lung LEG3ND

  One Ocean Dive Resort i Kristiansand fortsetter garasjesalget, og har knalltilbud på ventilservice, vinge med bakplate, computer, lykter og ventilservice.
Siste videoer:
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020 Forlaget Dykking AS