Nye rekorder i VM i fridykking
CMAS Free Diving Outdoor World Championship 2022 holdes i Kaş i Tyrkia denne uken. Etter to konkurransedager er det allerede satt to norske rekorder, samt en verdensrekord.
Nye rekorder i VM i fridykking
Flott innsats av det norske landslaget i VM! Foto: Kristine Zipfel
APNEA

Nye rekorder i VM i fridykking
CMAS Free Diving Outdoor World Championship 2022 holdes i Kaş i Tyrkia denne uken. Etter to konkurransedager er det allerede satt to norske rekorder, samt en verdensrekord.
  5. oktober 2022
☒   ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Mesterskapet startet lørdag med innkvartering og treningsdykk. På mandag var den første konkurransedagen, og deltakerne møttes til dyst i øvelsen konstant vekt (CWT).

Monica Dybvik grep sjansen og dykket til 34 meters dyp, og overtok Siri Østvolds norgesrekord. Konkurransen ble vunnet av slovenske Alenka Artnik med et dykk på 116 meter.

LES OGSÅ
Dette er de norske apnea-rekordene


På dag to av mesterskapet var øvelsen Free Immersion (FIM). Vidar Holmen fra Spearos Oslofjord klinket til med hele 73 meter i det klare vannet og satte dermed ny norsk rekord.

Rannveig Wahll har delt denne videoen på Facebook:Video: Rannveig Wahll/Facebook


Monica Dybvik var dypest av de norske jentene også i Free Immersion, med et dykk til 35 meter. Dette er dog et stykke bak Kristine Zipfels norske rekord på 60 meter.

Siri Østvold hadde siktet seg inn på 33 meter, men snudde tidlig og fikk 28 meter som tellende resultat etter et gult kort.

– Havet er levende, mektig og i bevegelse


Peter Klovar fra Kroatia satte en utrolig verdensrekord for herrer i Free Immersion med et dykk til hele 131 meter. Dette skal være det dypeste som er gjort i noen konkurranse.

– Konkurransen gikk som planlagt uten forsinkelser takket være et godt organisert sikkerhetsteam, skriver CMAS på Facebook.Onsdag er det pause i konkurransene, før VM fortsetter med konstant vekt uten finner (CNF) og konstant vekt med svømmeføtter (CWT-BF) torsdag og fredag.

Norge stiller med fire utøvere i årets VM: Monica Dybvik fra Trondheim Fridykkerklubb, Siri Østvold fra Oslo fridykkerklubb og Vidar Holmen fra Spearos Oslofjord.

Den fjerde utøveren, Kristine Zipfel fra Oslo Fridykkerklubb, har dessverre blitt forkjølet og kan ikke dykke. Dette skriver Vidar Holmen på Facebook.


ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

PADI er verdens største utdanningsorganisasjon med omtrent 135.000 instruktører og divemastere verden over. De fleste dykkesentrene i Norge utdanner dykkere etter PADIs modell - du finner en oversikt i bransjeregisteret.


Annonsørinnhold:

 • Snart søknadsfrist for dykkelederkurs

  Vil du jobbe med yrkesdykking? Dykkerutdanningen ved Høgskulen på Vestlandet arrangerer dykkelederkurs i Skålevik i Bergen i januar 2023. Søknadsfristen er 4. desember 2022.

ANNONSE:

ANNONSE:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Image

Innhold, Dykking nr. 2/2020:

Innhold:

 • DYKKEMEDISIN: Stor COVID-19 SPESIAL
 • VRAKDYKKING: RMS Lusitania
 • UNDERVANNSFOTO: Ocean Art Photo Contest
 • RUNDEFUNNET: En tingbok forteller
 • GRUVEDYKKING: Norges svar på Tuna-Hästberg?
 • DYKKEMÅL: Dybdekart fra Lygnstøylvatnet
 • DYKKEREISE: Ponza i Italia
 • UTSTYRSTEST: KISS Sidewinder
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Abonnér på bladet Dykking og få spennende dykkestoff levert portofritt i postkassen!
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

 • Ta PADI Deep Diver i Halden

  Lurer du på hva som finnes nede i dypet? Da er kanskje emnekurset PADI Deep Diver noe for deg! Nå kan du lære dypere dykking på en trygg måte hos Halden Dykkersenter.
Siste videoer:
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020-22 Forlaget Dykking AS