Anbefaler vern av gytefelt
Fredag 26. april 2024
Havforskningsinstituttet har kartlagt torskens gytefelt fra Ålesund til Indre Tana i Finnmark. Nå anbefaler de tiltak for å kutte i fisket, skriver hi.no.
 
Kysttorsken er under press langs store deler av norskekysten. Vern av gytefelt er ett av tiltakene for å hjelpe sårbare bestander.
 
– Når minstemålet blir høynet, rekker flere fisk å bli kjønnsmodne, og gytefeltsvern kan bidra til at flere av disse får gyte i fred, sier forsker Johanna Fall.
 

Torsk
 
Foto: Per Harald Olsen/NTNU (CC BY SA 3.0)
 
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

 

PADI er verdens største utdanningsorganisasjon med omtrent 135.000 instruktører og divemastere verden over. De fleste dykkesentrene i Norge utdanner dykkere etter PADIs modell - du finner en oversikt i bransjeregisteret.

 

 

 

Annonsørinnhold:

  • Ta fridykkerkurs hos ProDykk

    Fridykking har blitt svært populært, og det er ikke uten grunn: Med relativt enkelt utstyr kan man oppleve havets spennende verden! I juni holder ProDykk kurs i fridykking.

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

  • GPS AS gjør service på alle ventiler

    Gass og Pusteservice i Drøbak er ikke bare et servicesenter for yrkesdykkere og dykkebransjen – de tar imot ventilsett og flasker fra alle dykkere. Kanskje det er på tide med litt vedlikehold?
Siste videoer:
ANNONSE:
ANNONSE:
Facebook
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
logo
Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 Avmelding fra nyhetsvarsler
© 2024 Forlaget Dykking AS