Lær mer om taskekrabben
Krabbe er en selvfølgelig ingrediens når det inviteres til et skalldyrmåltid. Den har vært høyt skattet i hundrevis av år, og er en ressurs dykkere og fridykkere vet å benytte seg av.

Foto: Astrid Woll
Lær mer om taskekrabben
Krabbe er en selvfølgelig ingrediens når det inviteres til et skalldyrmåltid. Den har vært høyt skattet i hundrevis av år, og er en ressurs dykkere og fridykkere vet å benytte seg av.
Av Dykking.no
I boken «Krabben» byr ekspertene Astrid Woll, Snorre Bakke og Gro van der Meeren på et biologisk og kulturhistorisk portrett av taskekrabben.
Den har både et interessant levesett og er en delikatesse på middagsbordet – og dette prakverket er det mest omfattende som er skrevet om arten.
De drøyt 200 sidene er et resultat av mer enn samlet 90 års kunnskapsinnhenting, og forfatterne brukte tre og et halvt år på prosjektet.
Boken forteller hvordan krabben formerer seg, forsvarer seg og tar til seg føde, og livet beskrives fra larve, yngel og miniatyrkrabbe til en kjempe i rustning.
– Med tre marinbiologer, hver med sin spesialkompetanse, følger vi krabbens liv i sitt rette element, historie og kultur, fiskeri og næring, for ikke å glemme krabben som mat, forteller Astrid Woll.
Boken handler nemlig ikke bare om krabbens levesett, men tar også for seg også fangst- og tilberedelsesmetoder, og viser hvordan dagens kommersielle fangst og produksjon foregår.
Den har både et interessant levesett og er en delikatesse på middagsbordet – og dette prakverket er det mest omfattende som er skrevet om arten.
Alle foto: www.krabbeboka.no
De drøyt 200 sidene er et resultat av mer enn samlet 90 års kunnskapsinnhenting, og forfatterne brukte tre og et halvt år på prosjektet.
Boken forteller hvordan krabben formerer seg, forsvarer seg og tar til seg føde, og livet beskrives fra larve, yngel og miniatyrkrabbe til en kjempe i rustning.
Annonse:
– Med tre marinbiologer, hver med sin spesialkompetanse, følger vi krabbens liv i sitt rette element, historie og kultur, fiskeri og næring, for ikke å glemme krabben som mat, forteller Astrid Woll.
Boken handler nemlig ikke bare om krabbens levesett, men tar også for seg også fangst- og tilberedelsesmetoder, og viser hvordan dagens kommersielle fangst og produksjon foregår.

Krabben
Forfattere: Astrid Woll, Snorre Bakke og Gro van der Meeren
Forlag: Kolofon Forlag (2021)
ISBN: 978-82-3002-190-3
Annet: 214 sider, innbundet