Kan ha spist hai i steinalderen
Fredag 17. november 2023
Etter funn av håbranntenner under utgravinger på Vestlandet mener forskere at vestlendinger kan ha spist hai i steinalderen. Dette skriver Forskning.no.
 
På Nerlandsøya i Møre og Romsdal ble det funnet over 150 haitenner i ulike lag i bakken. Dette tyder på at noen har fisket håbrann over lang tid.
 
– Håbrannen skal smake kalv og var en fryktinngytende motstander. Å fange en kan ha gitt høy status, sier arkeolog og forsker Leif Inge Åstveit ved Universitetsmuseet i Bergen.
 
Funnene er beskrevet i en forskningsartikkel i tidsskriftet Viking: Hai på menyen – Håbrannfangst og sosialt liv i yngre steinalder på Nord-Vestlandet.
 

Håbranntenner
 
Foto: Leif Inge Åstveit
 
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

PSS tilbyr utdanning fra grunnkurs til instruktør, og har kategorier for profesjonelle dykkere - fridykking, sportsdykking, teknisk dykking og førstehjelp/redning. I bransjeregisteret finner du dykkesentre som tilbyr PSS-kurs.


Annonsørinnhold:

ANNONSE:

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

  • Ta dykkelappen hos OFDS før jul

    Dykking er en kjempespennende aktivitet, og ingenting er bedre enn å ha et dykkesertifikat i baklommen når du skal på vinterferie. Meld deg på – Oslofjorden Dykkesenter har et kurs på planen før jul.
Siste videoer:
ANNONSE:
ANNONSE:
Facebook
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
logo
Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 Avmelding fra nyhetsvarsler
© 2023 Forlaget Dykking AS