Ny bok om taskekrabben
Krabbe er en like selvfølgelig ingrediens til et skalldyrmåltid som hummer, sjøkreps, reker og blåskjell. Den har vært høyt skattet i hundrevis av år, og selv i dag er forventningene store når teinene settes og trekkes.
Ny bok om taskekrabben
Foto: Astrid Woll
BOKOMTALE

Ny bok om taskekrabben
Krabbe er en like selvfølgelig ingrediens til et skalldyrmåltid som hummer, sjøkreps, reker og blåskjell. Den har vært høyt skattet i hundrevis av år, og selv i dag er forventningene store når teinene settes og trekkes.
  11. mai 2021
☒   ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
I en ny bok byr Astrid Woll, Snorre Bakke og Gro van der Meeren på et biologisk og kulturhistorisk portrett av taskekrabben, som både har et interessant levesett og er en delikatesse på middagsbordet.

– Etter tre og et halvt års arbeid er mer enn 90 års samlet kunnskapsinnhenting samlet mellom to permer. Det føles godt å dele de drøyt 200 sidene, sier Gro van der Meeren.

Krabben
Forfatterne tar deg med under vann og beskriver hvordan krabben formerer seg, forsvarer seg og tar til seg føde.

Taskekrabbens liv beskrives fra larve, yngel og miniatyrkrabbe til en kjempe i rustning.

– Med tre marinbiologer, hver med sin spesialkompetanse, følger vi krabbens liv i sitt rette element, historie og kultur, fiskeri og næring, for ikke å glemme krabben som mat, forteller Astrid Woll.

LES OGSÅ
Anbefaler økt minstemål på krabber


Boka handler nemlig ikke bare om krabbens levesett, men tar også for seg også fangst- og tilberedelsesmetoder, og viser hvordan dagens kommersielle fangst og produksjon foregår.

– Her får du svar på alt du vil vite, og alt du ikke visste du ville vite om taskekrabben, sier mainbiolog og undervannsfotograf Espen Rekdal i forhåndsomtalen.

Annonse:


– Denne boka er en skikkelig krabbefest, med flotte foto og masse interessant info. Og så ble jeg veldig sulten på krabbe, sier marinbiolog Henning Røed.

Boka forventes på være på lager 21. mai, og kan forhåndsbestilles på Kolofon.no.

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

 

Norges Dykkeforbund utdanner dykkere etter retningslinjene til CMAS, det internasjonale dykkeforbundet. Utdanningen skjer gjennom dykkeklubbene eller hos autoriserte dykkeskoler. Flere av dykkesentrene i bransjeregisteret tilbyr også CMAS-kurs.

 

 

 

Annonsørinnhold:

  • Ta PADI Advanced-kurs hos Nemo

    Vil du bli tryggere i vannet og lære mer om forskjellige typer dykking? Da er PADI Advanced Open Water kurset for deg! Nemo i Bergen holder kurs neste helg.

ANNONSE:

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

  • Gratis intro til uv-jakt og sanking

    Vil du komme i gang med undervannsjakt eller sanking av skjell, krabber og annen sjømat? Bli med på et gratis webinar hvor Martin Helseth forteller deg mer!
Siste videoer:
Annonse:
ANNONSE:
Annonse:
Facebook
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
logo
Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 



Avmelding fra nyhetsvarsler
© 2024 Forlaget Dykking AS