Ny bok om taskekrabben
Krabbe er en like selvfølgelig ingrediens til et skalldyrmåltid som hummer, sjøkreps, reker og blåskjell. Den har vært høyt skattet i hundrevis av år, og selv i dag er forventningene store når teinene settes og trekkes.
Ny bok om taskekrabben
Foto: Astrid Woll
BOKOMTALE

Ny bok om taskekrabben
Krabbe er en like selvfølgelig ingrediens til et skalldyrmåltid som hummer, sjøkreps, reker og blåskjell. Den har vært høyt skattet i hundrevis av år, og selv i dag er forventningene store når teinene settes og trekkes.
  11. mai 2021
☒   ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
I en ny bok byr Astrid Woll, Snorre Bakke og Gro van der Meeren på et biologisk og kulturhistorisk portrett av taskekrabben, som både har et interessant levesett og er en delikatesse på middagsbordet.

– Etter tre og et halvt års arbeid er mer enn 90 års samlet kunnskapsinnhenting samlet mellom to permer. Det føles godt å dele de drøyt 200 sidene, sier Gro van der Meeren.

Krabben
Forfatterne tar deg med under vann og beskriver hvordan krabben formerer seg, forsvarer seg og tar til seg føde.

Taskekrabbens liv beskrives fra larve, yngel og miniatyrkrabbe til en kjempe i rustning.

– Med tre marinbiologer, hver med sin spesialkompetanse, følger vi krabbens liv i sitt rette element, historie og kultur, fiskeri og næring, for ikke å glemme krabben som mat, forteller Astrid Woll.

LES OGSÅ
Anbefaler økt minstemål på krabber


Boka handler nemlig ikke bare om krabbens levesett, men tar også for seg også fangst- og tilberedelsesmetoder, og viser hvordan dagens kommersielle fangst og produksjon foregår.

– Her får du svar på alt du vil vite, og alt du ikke visste du ville vite om taskekrabben, sier mainbiolog og undervannsfotograf Espen Rekdal i forhåndsomtalen.



– Denne boka er en skikkelig krabbefest, med flotte foto og masse interessant info. Og så ble jeg veldig sulten på krabbe, sier marinbiolog Henning Røed.

Boka forventes på være på lager 21. mai, og kan forhåndsbestilles på Kolofon.no.

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Begynne å dykke - eller ta et videregående kurs?

 

IANTD tilbyr opplæring på alle nivåer fra nybegynner til avansert teknisk nivå. Organisasjonen var først ute med forskjellige kurs i teknisk dykking på 90-tallet. I bransjeregisteret finner du dykkesentre som tilbyr IANTD-kurs.

 

 

 

Annonsørinnhold:

  • Gjør service på alle ventiler

    Gass og Pusteservice i Drøbak er ikke bare et servicesenter for yrkesdykkere og dykkebransjen – de tar imot ventilsett og flasker fra alle dykkere. Kanskje det er på tide med litt vedlikehold?

ANNONSE:

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

Siste videoer:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Facebook
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
logo
Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 



Avmelding fra nyhetsvarsler
© 2024 Forlaget Dykking AS