Bli med i Norsk Dykkehistorisk Forening
Norsk Dykkehistorisk Forening arbeider for at det som både er et yrke, en hobby, en del av det norske forsvaret og en vitenskap skal få belyst og bevart sin historie.
Bli med i Norsk Dykkehistorisk Forening
To dykkere på vei ned for å utforske vraket av RMS Lusitania i 1935. Foto: NOAA Photo Library (public domain)
DYKKEHISTORIE

Bli med i Norsk Dykkehistorisk Forening
Norsk Dykkehistorisk Forening arbeider for at det som både er et yrke, en hobby, en del av det norske forsvaret og en vitenskap skal få belyst og bevart sin historie.
  Informasjon fra Norsk Dykkehistorisk Forening
☒   ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Norsk Dykkehistorisk Forening ble stiftet 18. juli 2000, og de rundt 150 medlemmene jobber med å identifisere, registrere, bevare og formidle informasjon om gjenstander og arkivmateriale.

Foreningens interesseområder spenner over både sportsdykking, militærdykking, dykking i forbindelse med olje- og gassvirksomheten til havs, anleggsdykking, redningsdykking, dykking ved berging av båter og skip og vitenskaplig dykking.

Dykkere

Foto: Ukjent (public domain)


Foreningen er et nettverk innen dykkehistorisk kunnskap og formidling, og samler inn utstyr av dykkehistorisk interesse fra firmaer og enkeltmedlemmer. Dette registreres i en database som etter hvert vil bli søkbar.

Deler av samlingen står utstilt hos Yrkesmedisinsk avdeling på Haukeland sykehus, hos Statoil i Stavanger og Bergen, Norsk Undervannsintervensjon, Dykker- og Froskemannskolen og hos dykkerutdanningen ved Høyskolen i Bergen.

LES OGSÅ
Whisky fra vrak selges for 100.000 kroner


Formann Stein Stavdal Paulsen har også en omfattende privat samling på Larkollen, der medlemmene ofte møtes i forbindelse med årsmøter og andre arrangementer.

Slik virker en gammel dykkerdrakt:






Norsk Dykkehistorisk Forening deltar på kystkulturarrangementer og dykker med eldre dykkerutstyr, blant annet en kopi av en dykkerklokke bygget etter tegninger fra 1734.

Foreningen arrangerer også dykkehistoriske treff forskjellige steder i Norge, og de har en aktiv Facebook-gruppe hvor det jevnlig legges ut interessante innlegg og medlemmene kan diskutere og stille spørsmål.



Som medlem kan du delta aktivt for å bevare dykkingens historie, og du får tre til fire årlige utgaver av medlemsbladet «Norsk Dykkehistorisk Tidsskrift».

For å bli medlem i Norsk Dykkehistorisk Forening trenger du bare å sende en e-post til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.. Årskontingenten er på kr 300,- for personlige medlemmer, eller kr 1.500,- for firmaer.

Les mer på www.dykkehistorisk.no og følg foreningen på på Facebook.


Norsk Dykkehistorisk Forening

Hjemmeside: www.dykkehistorisk.no
Facebook: @NorskDykkehistoriskForening
Telefon: 908 26 908
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Adresse: c/o NUI AS, Postboks 23 Ytre Laksevåg, 5848 Bergen


Opprinnelig publisert 10.10.2020



ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

PSS tilbyr utdanning fra grunnkurs til instruktør, og har kategorier for profesjonelle dykkere - fridykking, sportsdykking, teknisk dykking og førstehjelp/redning. I bransjeregisteret finner du dykkesentre som tilbyr PSS-kurs.


Annonsørinnhold:

  • Trygghet og glede for de minste

    Da den originale Konfidence-vesten ble lansert i 1998 var det en umiddelbar suksess. Produktene selges nå i over 20 land, og Frivannsliv er norsk forhandler.

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

  • Snart kurs i trykkprøving

    Trykkprøving av dykkeflasker er helt nødvendig og skal gjøres med faste intervaller. Nå kan du lære hvordan det gjøres hos Gass og Pusteservice i Drøbak.
Siste videoer:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Facebook
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
logo
Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 



Avmelding fra nyhetsvarsler
© 2024 Forlaget Dykking AS