Wee Marine satser miljøvennlig
Wee Marine starter nå produksjon av utriggere til flytebrygger med flyteelementer av resirkulert polyetylen. Dermed kan alt bryggeutstyret som selskapet leverer gjenvinnes.
Wee Marine satser miljøvennlig
Foto: Wee Marine AS
MILJØ

Wee Marine satser miljøvennlig
Wee Marine starter nå produksjon av utriggere til flytebrygger med flyteelementer av resirkulert polyetylen. Dermed kan alt bryggeutstyret som selskapet leverer gjenvinnes.
  Annonsørinnhold fra Wee Marine AS
Wee Marine lanserer nå utriggere der flyteelementene består av 60 prosent gjenvunnet plastmateriale. Dermed er hele utriggeren gjenvinnbar – inkludert bommen i varmgalvanisert stål og dekket av stål eller fiberkompositt.

De nye flyteelementene med resirkulert polyetylen (PE) produseres separat av Partnerplast på Åndalsnes.

Åge Wee

Åge Wee er glad for å kunne tilby produkter av resirkulert materiale. Foto: Wee Marine AS


Daglig leder i Wee Marine, Åge Wee, har lenge jobbet med rydding av plastavfall og står bak en av verdens største ryddeaksjoner under vann, Aware Smedasundet i Haugesund.

Ønsket om å kunne levere produkter av resirkulert materiale har derfor lenge vært en ambisjon som nå endelig er realisert.

– Utvikling av bryggeprodukter basert på resirkulerte materialer er i ferd med å bli et krav både fra kunder og myndigheter. Flyteelementene fra Partnerplast er et godt eksempel på at materialer som polyetylen kan samles inn, kvernes og brukes på nytt i samme produkter i en lukket sirkulær sløyfe, sier Wee.

Flyteelement

Flyteelementene fra Wee Marine består av 60 prosent resirkulert plast, og kan gjenvinnes mange ganger. Foto: Wee Marine AS


– Resirkulering som dette vil hindre stadig mer plast fra å ende opp som avfall i havet. Derfor er vi svært fornøyde med å være tidlig ute med denne typen komponenter i våre produkter i Norge, sier Åge Wee.

Kan gjenvinnes flere ganger


Arna Solheim Haga er ansvarlig for rotasjonsstøping hos Partnerplast på Åndalsnes. Selskapet leverer plastkomponenter til seismikk, offshore og havbruksnæringen, og har siden 1992 produsert komponenter laget av termoplast.

Flytebrygge

Wee Marine leverer komplette bryggesystemer. Flytebryggene leveres med dekk av stål med antiskliriller, trykklaminert furu eller fiberkompositt. Foto: Wee Marine AS


– All plast kan dessverre ikke gjenvinnes, og derfor tar vi foreløpig bare tilbake plast vi selv har laget eller har full kontroll på, for å sikre at vi har den nødvendige kvaliteten. Polyetylene kan gjenvinnes mange ganger med tilnærmet 100 prosent kvalitet, sier Haga.

Hun forteller at resirkulert polyetylen blir svart i fargen, og der sluttproduktet krever en annen farge kan man legge på en et ytterlag i samme materiale.

Det ytterste plastlaget på flyteelementene til Wee Marine består derfor av 40 prosent jomfruelig plast, mens de resterende 60 prosentene er resirkulert plast.

Flytebrygge

Wee Marine leverer også nødstiger og annet sikkerhetsutstyr til sine flytebrygger. Foto: Wee Marine AS


– All plasten som benyttes er gjenvinnbar, og dermed vil hele flyteelementet kunne leveres tilbake til Partnerplast og brukes på nytt ved endt livsløp, sier Haga.

Alle Wee Marines utriggere fra fem til 16 meters lengde vil fra nå av leveres med synkefrie og gjenvinnbare flyteelementer.

– Gjenvinnbare plastflytere er den siste komponenten som gjør at hele vårt utstyrssortiment kan betegnes som resirkulerbart. Alt fra redningsstiger og tau til kjetting og plogankere kan nå materialgjenvinnes. Vi håper nå at stadig flere vil kunne ta i bruk gjenvunnet materiale når de produserer nytt maritimt utstyr, avslutter Åge Wee i Wee Marine.


Wee Marine AS

Daglig leder: Åge Wee
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Mobil: 982 15 155
Hjemmeside: www.wee-marine.no
Facebook: @weemarinebrygger
Adresse: Frakkagjerd, 5563 Førresfjorden
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

 

Scuba Schools International tilbyr kurs fra begynnernivå til instruktør. De har også et bredt utvalg av emnekurs og videregående kurs som rebreatherdykking og extended range. Flere av dykkesentrene i bransjeregisteret tilbyr SSI-kurs.

 

 

 

Annonsørinnhold:

  • Hold varmen når du dykker

    Det er vinterkaldt i sjøen og viktig å sørge for å holde seg skikkelig varm. Det kan du gjøre med Santi elektriske varmesystemer fra Fue.no.

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

  • GPS AS holder kurs i trykkprøving

    Trykkprøving av dykkeflasker er helt nødvendig og skal gjøres med faste intervaller. Nå kan du lære hvordan det gjøres hos Gass og Pusteservice i Drøbak.
Siste videoer:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Facebook
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
logo
Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 Avmelding fra nyhetsvarsler
© 2023 Forlaget Dykking AS