Dykkebåt brant – 30 personer savnet

Liveaboarden Conception har sunket utenfor kysten av Sør-California etter en kraftig brann ombord. Fire personer er bekreftet omkommet, mens 30 fortsatt er savnet. Det fryktes at alle passasjerene kan ha mistet livet.

Dykkebåt brant – 30 personer savnet
Foto: Ventura County Fire Department

DØDSBRANNDykkebåt brant – 30 personer savnet

Liveaboarden Conception har sunket utenfor kysten av Sør-California etter en kraftig brann ombord. Fire personer er bekreftet omkommet, mens 30 fortsatt er savnet. Det fryktes at alle passasjerene kan ha mistet livet.

  2. september 2019
Kystvakten i California satte i gang en massiv redningsoperasjon i morges da de fikk melding om at den 75 fot lange liveaboarden Conception stod i brann ved Santa Cruz Island vest for Los Angeles, melder CNN.

SISTE: Nyhetskanalen KTLA5 melder at Associated Press har fått opplysninger fra kystvakten i Los Angeles om at det er funnet fire omkomne etter ulykken. Dette bekreftes av avisen Los Angeles Times.

Det var klokken 03:28 lokal tid at kystvakten mottok nødsignaler fra dykkebåten, som var på vei tilbake til Santa Barbara etter en tre dagers dykketur.

Brannmannskaper kom rask til stedet, men båten skal ha sunket like ved land under slokkingsarbeidet. Til sammen befant det seg 39 personer ombord på båten.


Ifølge Dagbladet skal fem personer ha greid å redde seg ut, mens 34 fortsatt er savnet. De fem skal være mannskapet på båten. Passasjerene sov under dekk da brannen brøt ut.

Liveaboarden tilhører dykkeselskapet Truth Aquatics. Selskapet sier til CNN at de holder telefonlinjene åpne for å ha kontakt med kystvakten, men har ikke gitt noen ytterligere kommentar.

Se nyhetssending fra CBS:Video: CBS/YouTube


På en pressekonferanse klokken 18 norsk tid fortalte brannmannskapene at det var flere døde, skriver NRK.

Kystvakten leter nå etter overlevende ved Santa Cruz Island, men tåke gjør arbeidet vanskelig. Mannskapet på fem skal ha blitt reddet av en passerende båt, mens passasjerene er savnet.

– Akkurat nå leter vi langs kystlinjen etter overlevende. Mannskapet var på øvre dekk og våkne. De hoppet i vannet da brannen brøt ut, sier kaptein Monica Rochester i den amerikanske kystvakten på pressekonferansen.Det brøt ut brann i den 75 fot lange dykkebåten Conception i natt. 34 personer er savnet, og det meldes om «mange omkomne».


– Det var mer enn 30 personer ombord. Fem av mannskapet har blitt reddet. Det er flere omkomne, sier Bill Nash ved Ventura County Fire Department til CNN.

Båten lå for anker på nordsiden av Santa Cruz Island. Det er ikke kjent hva som var årsaken til brannen.Ifølge hjemmesiden til selskapet Truth Aquatics er båten utstyrt med et fastmontert CO2 brannslokkingsanlegg i motorrommet. Båten har også redningsflåter og vester til 110 personer.

Conception ble bygd i 1981 og har en kapasitet på 46 personer i 13 dobbeltlugarer og 20 enkeltlugarer.

Kystvakten i Los Angeles meldte klokken 20:23 på Twitter at flere båter og helikoptre deltar i en massiv leteaksjon etter overlevende.


Bilder fra slukkingsarbeidet:


Dykkebåten Conception skal ha brent helt ned til vannlinjen før den sank. Foto: Ventura County Fire Department.

Dykkerulykken i Vadsø:
ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

PADI er verdens største utdanningsorganisasjon med omtrent 135.000 instruktører og divemastere verden over. De fleste dykkesentrene i Norge utdanner dykkere etter PADIs modell - du finner en oversikt i bransjeregisteret.


Annonsørinnhold:

 • – Vi gjør service for alle dykkere

  Mange tror at Gass og Pusteservice er et servicecenter bare for bransjen, men det er ikke riktig. Her kan også vanlige dykkere levere inn ventiler og flasker til service.

ANNONSE:

ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Image

Innhold, Dykking nr. 2/2020:

Innhold:

 • DYKKEMEDISIN: Stor COVID-19 SPESIAL
 • VRAKDYKKING: RMS Lusitania
 • UNDERVANNSFOTO: Ocean Art Photo Contest
 • RUNDEFUNNET: En tingbok forteller
 • GRUVEDYKKING: Norges svar på Tuna-Hästberg?
 • DYKKEMÅL: Dybdekart fra Lygnstøylvatnet
 • DYKKEREISE: Ponza i Italia
 • UTSTYRSTEST: KISS Sidewinder
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Abonnér på bladet Dykking og få spennende dykkestoff levert portofritt i postkassen!
ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

 • Florida: Perfekt for dykking og snorkling

  Florida Keys er en 190 kilometer lang kjede av spennende øyer som strekker seg sørover fra tuppen av Florida, helt til Key West. Området byr på flott dykking med vrak og vakre korallrev.
Siste videoer:
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020 Forlaget Dykking AS