Oppdaget nytt organ i fisker
09.11.2023 – www.titan.uio.no
Forskere ved Universitetet i Oslo har funnet et organ som kan være en viktig del av fiskens immunforsvar. Organet har fått navnet Neumasisk lymfoid organ (NELO), skriver titan.uio.no.
 
– Denne oppdagelsen gjør at vi kanskje kan få nye fiskevaksiner, behandlingsmetoder, og diagnostisering av sykdom, og en bedre forståelse av enkelte fiskesykdommer, sier Julien Resseguier ved Institutt for biovitenskap ved UiO.
 
På sikt mener han at det også kan være overføringsverdi til studier av menneskelige sykdommer.
 

Fiskeorgan
 
Foto: Julien Resseguier, UiO
 
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

PSS tilbyr utdanning fra grunnkurs til instruktør, og har kategorier for profesjonelle dykkere - fridykking, sportsdykking, teknisk dykking og førstehjelp/redning. I bransjeregisteret finner du dykkesentre som tilbyr PSS-kurs.


Annonsørinnhold:

  • – Vi gjør service på alle ventiler

    Gass og Pusteservice i Drøbak er ikke bare et servicesenter for yrkesdykkere og dykkebransjen – de tar imot ventilsett og flasker fra alle dykkere. Kanskje det er på tide med litt vedlikehold?

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

  • Bryggelys øker sikkerheten i havna

    En ny serie bryggelys fra Wee Marine AS skal øke sikkerheten i havneanlegg. Ett års utvikling ligger bak serien, som har fått navnet No1. Lysene er konstruert for å tåle store påkjenninger – og for å redde liv på mørke dager og kvelder.
Siste videoer:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
logo
Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 



Avmelding fra nyhetsvarsler
© 2023 Forlaget Dykking AS