Oppgradering fra Nikon skal gi bedre video

Nikon har lansert en dedikert LUT (oppslagstabell) for N-Log-videografi, som er en funksjon i Z6 og Z7-kameraene. Senere i år kommer støtte for RAW videoutgang direkte fra kameraene.

UNDERVANNSFOTOOppgradering fra Nikon skal gi bedre video

Nikon har lansert en dedikert LUT (oppslagstabell) for N-Log-videografi, som er en funksjon i Z6 og Z7-kameraene. Senere i år kommer støtte for RAW videoutgang direkte fra kameraene.

  29. august 2019
Den dedikerte LUT-tabellen for Nikons N-Log er kompatibel med Rec. 709-fargerom og er tilgjengelig i flere versjoner slik at brukerne enkelt kan legge til forskjellige uttrykk. Det lanseres også en 3D LUT som gjør det mulig å justere lysstyrke, metning og fargenyanse, i tillegg til RGB-farger, skriver Nikon i en pressemelding.

En LUT (Look Up Table) er et forvalg av RGB-fargeverdier, som brukes til å endre utseendet til videoopptak ved fargegradering under etterproduksjonen.

N-Log HDMI-utgangsopptaket for Z6 og Z7 er optimalisert for 10-bit opptak, som får frem bildebrikkens fulle dynamiske område. Den registrerer mye graderingsinformasjon i høylys og skygger for å gi mer fleksibel fargegradering.

Støtte for RAW videoutgang kommer senere i år

Firmwareoppgraderingen som skal lanseres senere i år vil legge til rette for innspilling i Apples ProRes RAW-videoformat på Ninja V 4K HDR-skjermen/opptakeren laget av ATOMOS.

Nikon Z6 og Z7 blir de første forbrukerkameraene som offisielt støtter RAW-videoutgang, noe som foreløpig bare er tilgjengelig på profesjonelle filmkameraer. Ved å gjøre etterproduksjonen mer fleksibel får Nikons speilløse kameraer samme muligheter som profesjonelle filmkameraer. Dette gjør Z6 og Z7 til et rimelig alternativ for fullskala filmproduksjon, skriver Nikon.

RAW-videoutgangfunksjonen vil kreve en oppgradering som må utføres på et Nikon servicesenter. Man må betale for denne oppgraderingen, men selve firmwaren vil være kostnadsfri, fremgår det av pressemeldingen.


ANNONSE:

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:

ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

PSS tilbyr utdanning fra grunnkurs til instruktør, og har kategorier for profesjonelle dykkere - fridykking, sportsdykking, teknisk dykking og førstehjelp/redning. I bransjeregisteret finner du dykkesentre som tilbyr PSS-kurs.


Annonsørinnhold:

ANNONSE:

ANNONSE:

ANNONSE

Les i siste utgave av bladet Dykking:

Image

Innhold, Dykking nr. 2/2020:

Innhold:

  • DYKKEMEDISIN: Stor COVID-19 SPESIAL
  • VRAKDYKKING: RMS Lusitania
  • UNDERVANNSFOTO: Ocean Art Photo Contest
  • RUNDEFUNNET: En tingbok forteller
  • GRUVEDYKKING: Norges svar på Tuna-Hästberg?
  • DYKKEMÅL: Dybdekart fra Lygnstøylvatnet
  • DYKKEREISE: Ponza i Italia
  • UTSTYRSTEST: KISS Sidewinder
  • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Abonnér på bladet Dykking og få spennende dykkestoff levert portofritt i postkassen!

ANNONSE:

ANNONSE:

logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020 Forlaget Dykking AS