Se alle episodene av «Havforskerne»

Langs hele kysten fra Egersund til svenskegrensen jobber havforskerne ved Flødevigen i Arendal med å overvåke livet i havet. I serien «Havforskerne» får du en unik innsikt i arbeidet som pågår dag ut og dag inn langs kysten vår.

Foto: Skjermdump

DOKUMENTAR

FORSKNINGSe alle episodene av «Havforskerne»

Langs hele kysten fra Egersund til svenskegrensen jobber havforskerne ved Flødevigen i Arendal med å overvåke livet i havet. I serien «Havforskerne» får du en unik innsikt i arbeidet som pågår dag ut og dag inn langs kysten vår.

  11. mars 2020
I TV-serien "Havforskerne" kan du følge den spennende hverdagen til forskerne ved Havforskningsinstituttets stasjon i Flødevigen. Serien byr på mange flotte undervannsscener!

Her kan du se alle de åtte episodene av «Havforskerne»:


Episode 1: Bli med havforsker Stian Stiansen på et av hans første strandnot-tokt for å se hvordan forskerne finner ut hva som lever nært fjæra.


Episode 2: Norges første marine bevaringsområde ligger i Tvedestrandsfjorden, og havforskerne er spente på å se hvilken effekt det har.


Episode 3: Landvikvannet ved Grimstad er det eneste ferskvannet i Norge hvor det finnes sild. Hvordan kom de hit, og hvordan overlever de?


Episode 4: De siste 10-20 årene er forekomstene av kysttorsk blitt kraftig redusert. Forskerne undersøker Tvedestrandsfjorden for å lære mer.


Episode 5: Stillehavsøstersen har kommet til kysten vår de senere årene, og havforskerne undersøker utbredelse og reproduksjonshastighet.


Episode 6: Hummerbestanden er truet, og det er opprettet flere reservater. Havforskerne tar prøver ved Lindesnes og langs sørlandskysten.


Episode 7: Hvor stort er egentlig problemet med spøkelsesfiske? Havforsker Alf forsøker finne ut av hvor mye redskap som faktisk ligger på havbunnen.


Episode 8: Skagerrak er vårt nærmeste havområde, og overvåkes derfor nøye av havforskerne. Bli med forskningsskipet G. M. Dannevig på tokt til Hirtshals.

TV-serien "Havforskerne" ble produsert av Media Service AS for Havforskningsinstituttet i 2015, og ble sendt på TV Agder og andre lokale stasjoner.

ANNONSE:

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:

ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

PSS tilbyr utdanning fra grunnkurs til instruktør, og har kategorier for profesjonelle dykkere - fridykking, sportsdykking, teknisk dykking og førstehjelp/redning. I bransjeregisteret finner du dykkesentre som tilbyr PSS-kurs.


Annonsørinnhold:

ANNONSE:

ANNONSE:

ANNONSE

Les i siste utgave av bladet Dykking:

Image

Innhold, Dykking nr. 2/2020:

Innhold:

  • DYKKEMEDISIN: Stor COVID-19 SPESIAL
  • VRAKDYKKING: RMS Lusitania
  • UNDERVANNSFOTO: Ocean Art Photo Contest
  • RUNDEFUNNET: En tingbok forteller
  • GRUVEDYKKING: Norges svar på Tuna-Hästberg?
  • DYKKEMÅL: Dybdekart fra Lygnstøylvatnet
  • DYKKEREISE: Ponza i Italia
  • UTSTYRSTEST: KISS Sidewinder
  • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Abonnér på bladet Dykking og få spennende dykkestoff levert portofritt i postkassen!

ANNONSE:

ANNONSE:

logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020 Forlaget Dykking AS