Lær mer om mat i fjæra

Arne Duinker, sjømatentusiast og forsker ved Havforskningsinstituttet forteller om hvilke arter man finner i fjæra som kan brukes som mat. Se programmet og bli inspirert!

Illustrasjon: Stein Mortensen

GOURMET

VIDEO



Lær mer om mat i fjæra

Arne Duinker, sjømatentusiast og forsker ved Havforskningsinstituttet forteller om hvilke arter man finner i fjæra som kan brukes som mat. Se programmet og bli inspirert!

  15. august 2019
Arne Duinker er ekspert på skjell hos Havforskningsinstituttet, og han er kjent for sitt engasjement for å formidle kunnskap om nye typer sjømat – spesielt det som finnes i fjæra.

Han var med da Høgskulen på Vestlandet laget programmet nedenfor som en del av et undervisningsopplegg om hvordan man kan bruke mat fra fjæra som ressurs.

Lære mer om sanking og tilberedning av snegler, albueskjell og alger:



Video: Høgskulen på Vestlandet/YouTube


La deg inspirere til å prøve noe nytt!

I tillegg til å holde foredrag og workshops om mat fra fjæra har Arne Duinker også gitt ut boka "Sjømat fra fjæra" sammen med Stein Mortensen og Fredrik Hald. Den kan kjøpes hos blant annet www.adlibris.no.

Det er bare å la seg inspirere neste gang du er på dykketur eller bare har med barna en tur i fjæra – her finnes det delikatesser til både forrett, middag og dessert!

Slik lager Arne Duinker tarechips:



Video: Havforskningsinstituttet/YouTube


ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

PADI er verdens største utdanningsorganisasjon med omtrent 135.000 instruktører og divemastere verden over. De fleste dykkesentrene i Norge utdanner dykkere etter PADIs modell - du finner en oversikt i bransjeregisteret.


Annonsørinnhold:

  • Spar 1.200,- på Apeks XTX 200/40

    One Ocean Dive Resort i Kristiansand fortsetter garasjesalget, og har knalltilbud på ventilservice, vinge med bakplate, computer, lykter og ventilservice.

ANNONSE:

ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Image

Innhold, Dykking nr. 2/2020:

Innhold:

  • DYKKEMEDISIN: Stor COVID-19 SPESIAL
  • VRAKDYKKING: RMS Lusitania
  • UNDERVANNSFOTO: Ocean Art Photo Contest
  • RUNDEFUNNET: En tingbok forteller
  • GRUVEDYKKING: Norges svar på Tuna-Hästberg?
  • DYKKEMÅL: Dybdekart fra Lygnstøylvatnet
  • DYKKEREISE: Ponza i Italia
  • UTSTYRSTEST: KISS Sidewinder
  • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Abonnér på bladet Dykking og få spennende dykkestoff levert portofritt i postkassen!
ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

  • Klubbtilbud på båtførerprøven

    – Medlemmene i dykkeklubber tilsluttet Norges Dykkeforbund kan ta kurset som leder til båtførerprøven til halv pris, forteller generalsekretær Stian Olsen.
Siste videoer:
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020 Forlaget Dykking AS