Lever i klaner med ulik kultur
Tirsdag 30. januar 2024
Spermhvaler lever i klaner med forskjellig kultur, ifølge forsker. Familier av spermhval hører til større grupper på flere tusen hvaler som har den samme dialekten, skriver Forskning.no.
 
Flokkene hører til en mye større gruppe, som betegnes som en klan. Det har Hal Whitehead og andre forskere kommet fram til gjennom flere år med forskning.
 
I en ny vitenskapelig artikkel publisert på Royal Society Open Science oppsummerer Whitehead forskningsfunn fra de siste tiårene om hvordan spermhvaler organiserer seg sosialt.
 

Spermhval
 
Foto: Will Falcon/Vitaly Sokol (CC BY-SA 4.0)
 
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Begynne å dykke - eller ta et videregående kurs?

 

IANTD tilbyr opplæring på alle nivåer fra nybegynner til avansert teknisk nivå. Organisasjonen var først ute med forskjellige kurs i teknisk dykking på 90-tallet. I bransjeregisteret finner du dykkesentre som tilbyr IANTD-kurs.

 

 

 

Annonsørinnhold:

  • Hold varmen når du dykker

    Det er vinterkaldt i sjøen og viktig å sørge for å holde seg skikkelig varm. Det kan du gjøre med Santi elektriske varmesystemer fra Fue.no.

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

  • GPS AS holder kurs i trykkprøving

    Trykkprøving av dykkeflasker er helt nødvendig og skal gjøres med faste intervaller. Nå kan du lære hvordan det gjøres hos Gass og Pusteservice i Drøbak.
Siste videoer:
ANNONSE:
ANNONSE:
Facebook
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
logo
Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 Avmelding fra nyhetsvarsler
© 2023 Forlaget Dykking AS