Ny fiskeart på Great Barrier Reef
Tirsdag 24. oktober 2023
I en tid der marint liv forsvinner mange steder, feirer forskere oppdagelsen av en ny fiskeart på Great Barrier Reef i Australia.
 
Den nye fisken er en rekekutling som har fått navnet «Lady Elliot Shrimp Goby» (Tomiyamichthyes Elliotensis) etter funnstedet, Lady Elliot Island utenfor kysten av Queensland.
 
Funnet ble gjort i prosjektet Reef Islands Initiative som ledes av Great Barrier Reef Foundation og University of Sunshine Coast.
 
– Det er en stund siden en «ikke tidligere beskrevet» fisk har blitt funnet på Great Barrier Reef, sier marinbiolog Chris Dudgeon til universitetets nettside.
 

Tomiyamichthyes Elliotensis
 
Tomiyamichthyes Elliotensis. Foto: University of the Sunshine Coast
 
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

 

PADI er verdens største utdanningsorganisasjon med omtrent 135.000 instruktører og divemastere verden over. De fleste dykkesentrene i Norge utdanner dykkere etter PADIs modell - du finner en oversikt i bransjeregisteret.

 

 

 

Annonsørinnhold:

  • Hold varmen når du dykker

    Det er vinterkaldt i sjøen og viktig å sørge for å holde seg skikkelig varm. Det kan du gjøre med Santi elektriske varmesystemer fra Fue.no.

ANNONSE:

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

  • GPS AS holder kurs i trykkprøving

    Trykkprøving av dykkeflasker er helt nødvendig og skal gjøres med faste intervaller. Nå kan du lære hvordan det gjøres hos Gass og Pusteservice i Drøbak.
Siste videoer:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Facebook
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
logo
Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 



Avmelding fra nyhetsvarsler
© 2023 Forlaget Dykking AS