Nå er det forbudt å fange torsk på Østlandet

Torskebestanden på Sør- og Østlandet er på et bunnivå, og Fiskeridirektoratet innfører derfor fiskeforbud fra 15. juni 2019. Forbudet gjelder også dykkere og undervannsjegere.

Nyheter

   

MILJØ



Nå er det forbudt å fange torsk på Østlandet

Torskebestanden på Sør- og Østlandet er på et bunnivå, og Fiskeridirektoratet innfører derfor fiskeforbud fra 15. juni 2019. Forbudet gjelder også dykkere og undervannsjegere.

  16. juni 2019
Det blir nå forbudt å fange torsk fra svenskegrensen til Telemark. Forbudet gjelder i tre år fra 15. juni 2019. I tillegg blir det forbudt å fiske i 14 områder fra svenskegrensen til Lindesnes i gytetiden fra januar til april.

All bifangst av torsk skal settes skånsomt ut i sjøen igjen, opplyser Fiskeridepartementet ifølge NTB.

– Forbudet skal gi et signal om at vi skal bygge opp igjen kyst- og fjordtorskbestanden fordi den er på et veldig lavt nivå. Nå må vi få den opp igjen, slik at vi kan fiske og nyte godt av muligheten senere, sier fiskeriminister Harald T. Nesvik (Frp) til NRK.

Det blir også forbud mot bunngarn i det samme området. Fellingskvoten på sel økes med 20 prosent. Selen lever av det samme som torsken, og gjør derfor tilgangen på mat vanskeligere.



Forbudet mot fiske av torsk gjelder fra svenskegrensen til Telemark, og trådte i kraft 15. juni 2019.


Gjelder også for undervannsjegere

Forbudet mot fangst av torsk er absolutt, og gjelder alle fangstmetoder. Dermed kan heller ikke dykkere og undervannsjegere fange torsk i de aktuelle områdene de neste tre årene. Heldigvis har dykkerne mulighet til å velge sitt bytte, i motsetning til de som fisker.

– Forbudet er nødvendig for å gi bestanden en sjanse til å bygge seg opp igjen, slik at vi igjen kan få en torskestamme i Oslofjorden, som både vi og de som kommer etter oss kan høste av i årene fremover, sier fiskeridirektør Liv Holmefjord.

Informasjon på flere språk

Fiskeridirektoratet drive informasjon blant fiskerne, og de har trykket opp informasjonsmateriell på tysk, polsk og litauisk for å nå fiskerne som ikke forstår norsk.



Informasjon på flere språk skal sørge for at forbudet overholdes.


Direktoratet vil også henge opp plakater rundt Oslofjorden. Dersom informasjonen ikke hjelper, kan det bli aktuelt med bøter, melder NRK.

Les mer om forbudet og de nye reglene hos Fiskeridirektoratet
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

 

Norges Dykkeforbund utdanner dykkere etter retningslinjene til CMAS, det internasjonale dykkeforbundet. Utdanningen skjer gjennom dykkeklubbene eller hos autoriserte dykkeskoler. Flere av dykkesentrene i bransjeregisteret tilbyr også CMAS-kurs.

 

 

 

Annonsørinnhold:

  • Ta dykkelappen hos OFDS før jul

    Dykking er en kjempespennende aktivitet, og ingenting er bedre enn å ha et dykkesertifikat i baklommen når du skal på vinterferie. Meld deg på – Oslofjorden Dykkesenter har et kurs på planen før jul.

ANNONSE:

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

  • Er du interessert i dykkehistorie?

    Norsk Dykkehistorisk Forening arbeider for at det som både er et yrke, en hobby, en del av det norske forsvaret og en vitenskap skal få belyst og bevart sin historie.
Siste videoer:
ANNONSE:
ANNONSE:
Facebook
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
logo
Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 



Avmelding fra nyhetsvarsler
© 2023 Forlaget Dykking AS