Slik kan hvalen amme under vann
Søndag 14. januar 2024
For rundt 380 millioner år siden sluttet forfedrene våre å være fisker, og kom opp på land. Hvaler, seler og sjøkuer fant imidlertid veien tilbake til havet, skriver Forskning.no
 
– Selv om de lever livet under vann er de pattedyr slik som oss. Det er helt nødvendig for hvalkalvene å drikke melk av mødrene sine, sier hvalforsker Sofia Aniceto.
 
Men hvordan klarer de det? Hvalene har jo ikke brystvorter, slik som oss. I stedet har de noen spesielle brystspalter gjemt under hudfolder, og sprøyter melken rett inn i munnen til kalvene.
 

Knølhval
 
En knølhval med kalv. Foto: J. Moore/NOAA (public domain)
 
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

 

PADI er verdens største utdanningsorganisasjon med omtrent 135.000 instruktører og divemastere verden over. De fleste dykkesentrene i Norge utdanner dykkere etter PADIs modell - du finner en oversikt i bransjeregisteret.

 

 

 

Annonsørinnhold:

  • Hold varmen når du dykker

    Det er vinterkaldt i sjøen og viktig å sørge for å holde seg skikkelig varm. Det kan du gjøre med Santi elektriske varmesystemer fra Fue.no.

ANNONSE:

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

  • GPS AS holder kurs i trykkprøving

    Trykkprøving av dykkeflasker er helt nødvendig og skal gjøres med faste intervaller. Nå kan du lære hvordan det gjøres hos Gass og Pusteservice i Drøbak.
Siste videoer:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Facebook
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
logo
Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 Avmelding fra nyhetsvarsler
© 2023 Forlaget Dykking AS