Dette vet vi om dykkerulykken
Navnet på den finske dykkeren som mistet livet i Kristiansund fredag 26. mai er fore­løpig ikke frigitt av politiet. Her er det vi vet om ulykken så langt.
Dette vet vi om dykkerulykken
Dykkeren ble brakt i land ved Sterkoder. Foto: Ala Kot, CC BY-SA 3.0
DYKKERULYKKE

Dette vet vi om dykkerulykken
Navnet på den finske dykkeren som mistet livet i Kristiansund fredag 26. mai er fore­løpig ikke frigitt av politiet. Her er det vi vet om ulykken så langt.
  31. mai 2023
☒   ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Den omkomne mannen var en 60 år gammel finsk statsborger, en rutinert og erfaren dykker. Han var på ferie sammen med tre andre, også disse fra Finland.

– Dykkeren som mistet livet i en dykkerulykke ved M/S Torp var erfaren og var ofte i Kristian­sund, skriver lokalavisen Tidens Krav.

Dykker omkom i Kristiansund


De fire finnene skal etter det Dykking erfarer ha besøkt Kristiansund jevnlig siden 2006. På ulykkesdagen dykket de på egen hånd fra en båt de hadde leid lokalt.

De skal ha brukt vanlig dykkerutstyr, og dette skal ha vært i god stand. Utstyret er tatt hånd om av politiet for nærmere undersøkelser.

LES OGSÅ
Her er vraket de skulle dykke på


Det var tre som skulle i vannet, den fjerde var båtfører. Sikten var dårlig i overflaten og dykkerne avtalte å møtes på 6-7 meters dyp.

Deretter skulle de svømme ned til vraket av M/S Torp, som ligger på 12–29 meters dyp ved Kvitneset ca. to kilometer øst for byen.

Dykkerulykken i Kristiansund – se tidslinje


Da den forulykkede ikke var å se gikk de to andre til overflaten, men de kunn ikke se ham. Etter leting ble han funnet i overflaten et stykke inn i Kvitnesbukta.

Mannen var da livløs. De andre tre fikk ham ombord i båten, og satte kursen mot Kristiansund etter å ha varslet om ulykken.

LES OGSÅ
Hjelp 113-appen vet hvor du er


– Meldingen gikk ut på at en av personene i dykkergruppa var bevisstløs. De hadde båt og fraktet vedkommende inn til Kristiansund, sa operasjonsleder Per Åge Ferstad til NRK.

På veien ble det utført hjerte-lunge-redning. De ble møtt av nødetatene i Melkvika der de gikk i land, og gjenopplivings­forsøkene fortsatte. Dessverre stod ikke livet til å redde.

Flightradar24

Data fra Flightradar24 viser at Luftambulansen landet i Melkvika. Kart: Flightradar24.com


Ifølge data fra nettstedet Flightradar24 kom amulansehelikopteret av fra Ørsta-Volda og landet i Melkvika i Kristiansund klokken 12:05.

Klokken 12:31 tok helikopteret igjen av og satte kursen sørover mot Ålesund sjukehus, hvor det landet 27 minutter senere.



Det er usikkert om den forulykkede var med i helikopteret til Ålesund. Våre opplysninger tyder på at han ble fraktet bort i ambulanse.

Etter det vi erfarer skal obduksjonen utføres på St. Olavs hospital i Trondheim. Det vil da eventuelt kunne avdekkes om det er en medisinsk årsak til ulykken.

Politiets etterforskningsleder har så langt denne uken ikke vært tilgjengelig. Først fredag vil vi eventuelt få nye opplysninger.



ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

 

Scuba Schools International tilbyr kurs fra begynnernivå til instruktør. De har også et bredt utvalg av emnekurs og videregående kurs som rebreatherdykking og extended range. Flere av dykkesentrene i bransjeregisteret tilbyr SSI-kurs.

 

 

 

Annonsørinnhold:

  • Trygghet og glede for de minste

    Da den originale Konfidence-vesten ble lansert i 1998 var det en umiddelbar suksess. Produktene selges nå i over 20 land, og Frivannsliv er norsk forhandler.

ANNONSE:

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

  • Snart kurs i trykkprøving

    Trykkprøving av dykkeflasker er helt nødvendig og skal gjøres med faste intervaller. Nå kan du lære hvordan det gjøres hos Gass og Pusteservice i Drøbak.
Siste videoer:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Facebook
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
logo
Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 



Avmelding fra nyhetsvarsler
© 2024 Forlaget Dykking AS