Dykker omkom på vraket av Britannic

Den 61 år gamle briten Tim Saville fra Huddersfield omkom for en måned siden et dykk på HMHS Britannic. Søsterskipet til Titanic ligger på 125 meters dyp i Middelhavet.

NYHETER

   

VRAKDykker omkom på vraket av Britannic

Den 61 år gamle briten Tim Saville fra Huddersfield omkom for en måned siden et dykk på HMHS Britannic. Søsterskipet til Titanic ligger på 125 meters dyp i Middelhavet.

  29. oktober 2019
– Å dykke til 125 meters dyp for å se vraket av Britannic var Tims høyeste ønske, og han gledet seg veldig til å gjennomføre dykket, sier Diane Saville, en kollega i familieselskapet hvor han jobbet i til Examiner Live.

Ulykken skjedde søndag 29. september på rundt 115 meters dyp. Det fremgår ikke av mediedekningen hva som var årsaken til at Saville omkom. Han skal ha vært en svært erfaren teknisk dykker.Et sonarbilde viser hvordan vraket av HMHS Britannic ligger nesten helt intakt på bunnen.


HMHS Britannic sank ved øya Kea i Hellas den 21. november 1916 etter å ha gått på en mine. Det 269 meter lange passasjerskipet ble rekvirert av britiske myndigheter og brukt som hospitalskip under første verdenskrig.

To ulykker på to dager

Fredag 27. september omkom Vincent Hong på vraket av D/S Burdigala, som ligger på 75 meters dyp noen kilometer fra Britannic. Ifølge ubekreftede rapporter skal han ha tilhørt det samme reisefølget.

Se video fra et dykk på vraket av Britannic:Dokumentaren er fra en GUE-ekspedisjon til vraket ved 100-årsjubileet for senkingen i 2016 (YouTube).


Det var 1 065 mennesker ombord på Britannic da skipet sank, og 30 av disse mistet livet. Vraket ble oppdaget og dykket av Jacques Cousteau i 1975.

Tapet av HMHS Britannic ble etter første verdenskrig kompensert ved at britene fikk det tyske Hamburg-Amerikalinjeskipet D/S Bismarck som erstatning. Skipet ble omdøpt til RMS «Majestic».ANNONSE

Annonsørinnhold:

ANNONSE:

ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

IANTD tilbyr opplæring på alle nivåer fra nybegynner til avansert teknisk nivå. Organisasjonen var først ute med forskjellige kurs i teknisk dykking på 90-tallet. I bransjeregisteret finner du dykkesentre som tilbyr IANTD-kurs.


Annonsørinnhold:

 • Visit Plura holder kurs i grotteredning

  Hvis du er grottedykker er du sannsynligvis mer opptatt av sikkerhet enn gjenomsnittlig. Nå arrangerer Visit Plura kurs i grotteredning, uken før Plurauka 2020 går av stabelen.

ARRANGEMENTER:

Les i siste utgave av bladet Dykking:

Image

Innhold, Dykking nr. 3/2019:

Innhold:

 • NM i UV-foto: Se bildene fra årets NM
 • VRAKLEKSIKON: Z2 Georg Thiele
 • MARINBIOLOGI: Med #sneglebuss i Finnmark
 • FORSKNING: Sjøpølser
 • GROTTEDYKKING: Viroit i Albania
 • HOLD NORGE RENT: Rydd mens du dykker
 • VRAKDYKKING: Chuuk Lagoon i Mikronesia
 • UTSTYRSTEST: Waterproof D7X
 • AKTUELT: De norske VM-lagene i UV-foto
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Bladet inneholder også aktuelt og nyheter, oversikt over arrangementer og annet spennende dykkestoff.

ANNONSE:

logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo

 


© 2019 Forlaget Dykking AS
facebook_page_plugin
Denne nettsiden benytter seg av informasjonskapsler. Ved å besøke siden godkjenner du våre vilkår.