Dykkerulykke i Pluragrotta
En mann er bekreftet omkommet etter en dykkerulykke i Pluragrotta i Nordland i går. Han skal ha fått et anfall under vann, og livet stod ikke til å redde.
Dykkerulykke i Pluragrotta
Grottedykking i Plura. Illustrasjonsfoto: Foto: Pekka Tuuri (CC BY-SA 4.0)
DYKKERULYKKE

Dykkerulykke i Pluragrotta
En mann er bekreftet omkommet etter en dykkerulykke i Pluragrotta i Nordland i går. Han skal ha fått et anfall under vann, og livet stod ikke til å redde.
  3. april 2024
☒   ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
– Melding om drukningsulykke inne i Pluragrotten. En dykker er fraktet ut og det drives førstehjelp, skrev politiet i Nordland på X/Twitter.

De opplyste også at nødetatene og luft­ambulansen var på stedet, og at et SAR Queen redningshelikopter var på vei.


Omtrent en time senere meldte de at redningsaksjonen var avsluttet, og at livet til dykkeren dessverre ikke stod til å redde.

– Vedkommende er erklært død på stedet av helse. Dykkeren er en mann med amerikansk statsborgerskap. De pårørende er varslet, skriver politiet.

Flightradar24

Luftambulansen var raskt på stedet, men måtte oppgi forsøkene på å redde ham etter en times innsats. Kart: Flightradar24


Den forulykkede skal ha mistet bevisstheten og blitt brakt ut av grotta av meddykkerne, som startet hjerte- og lungeredning. Gruppen som dykket skal ha bestått av ni personer.

– Det var en person fra følget som ringte inn til oss. Det ble opplyst om at de var 20–30 meter inn og ned i grotten, sier operasjonsleder Kai Eriksen ved Nordland politidistrikt til NRK



I 20-tiden i kveld kom det nye opplysninger fra NRK, som oppdaterte sin dekning av saken. Den forulykkede amerikaneren skal ha fått et anfall under vann.

– De stoppet opp i et kammer for å sjekke utstyr, og konstaterte med at alt var i orden. På vei tilbake oppdager de at mannen som var sist i rekka hadde fått et anfall, sier Alf Ulrik Stenberg Rokstad ved politistasjonen i Mo i Rana til NRK.



Plura Valley og Bodø2024 arrangerte langfredag en fantastisk konsert i Pluragrotta med saksofonist Håkon Skog Erlandsen. Nå blir gleden snudd til sorg.

– Det er en tragisk dag for verdens dykkermiljø. Det er aldri lett å vite når det skjer ulykker, men medisinske årsaker kan en ikke forhindre, sier Ina Santala Jordbru til NRK.

Tidslinje


  • 15:59
    Politiet mottok melding om dykkerulykken
  • 16:30
    Luftambulansen lander i Plura, ifølge data fra Flightradar24
  • 16:38
    Politiet i Norland melder om ulykken på X/Twitter
  • 17:55
    Redningsaksjonen er avluttet og livet til dykkeren kunne dessverre ikke reddes, opplyser Politiet
  • 20:20
    NRK melder at den forulykkede fikk et anfall under vann




ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

 

Scuba Schools International tilbyr kurs fra begynnernivå til instruktør. De har også et bredt utvalg av emnekurs og videregående kurs som rebreatherdykking og extended range. Flere av dykkesentrene i bransjeregisteret tilbyr SSI-kurs.

 

 

 

Annonsørinnhold:

  • – Vi gjør service på alle ventiler

    Gass og Pusteservice i Drøbak er ikke bare et servicesenter for yrkesdykkere og dykkebransjen – de tar imot ventilsett og flasker fra alle dykkere. Kanskje det er på tide med litt vedlikehold?

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

  • Bryggelys øker sikkerheten i havna

    En ny serie bryggelys fra Wee Marine AS skal øke sikkerheten i havneanlegg. Ett års utvikling ligger bak serien, som har fått navnet No1. Lysene er konstruert for å tåle store påkjenninger – og for å redde liv på mørke dager og kvelder.
Siste videoer:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Facebook
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
logo
Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 



Avmelding fra nyhetsvarsler
© 2023 Forlaget Dykking AS