Ny utgave av «Dyreliv i havet» til høsten

Undervannsfotograf Erling Svensen forteller til Dykking at han arbeider med en ny utgave av boka «Dyreliv i havet». Planen er at den skal komme ut til høsten.

Ny utgave av «Dyreliv i havet» til høsten
Foto: Erling Svensen

BOKOMTALE

MARINBIOLOGINy utgave av «Dyreliv i havet» til høsten

Undervannsfotograf Erling Svensen forteller til Dykking at han arbeider med en ny utgave av boka «Dyreliv i havet». Planen er at den skal komme ut til høsten.

  18. mars 2020
Den svært populære boka «Dyreliv i havet» kalles ofte bare for «den store klokeboka», eller til og med «bibelen», og er obligatorisk lesestoff for dykkere med interesse for hva som lever under havoverflaten.

Nå jobber Erling Svensen med den 7. utgaven av boka, sammen med forfatter og marinbiolog Frank Emil Moen. Svensen har selv tatt bildene i boka på nærmere 5 000 dykk siden tidlig på 90-tallet.«Dyreliv i havet» inneholder langt mer enn anemoner, og gir en nærmest komplett oversikt over alle artene du ser når du dykker – og mange, mange fler. Faksimile fra 6. utgave av boka.


800 sider med over 900 arter

– Jeg har lært meg InDesign, så hele boka må lages på nytt. Heldigvis har jeg fått litt hjelp av IT-ansvarlig i Dalane Tidende hvor jeg jobbet tidligere. Når er 225 av de omtrent 800 sidene ferdige, forteller Svensen.

Den nye utgaven vil inneholde mer enn 900 arter, og det blir bare arter som finnes i norske farvann. I de to foregående utgavene har det vært med en del arter fra de britiske øyer, men nå blir det bare hjemlige fisk og sjødyr.

Boka ble utgitt første gang i 1999, og har solgt 25 000 eksemplarer. Den brukes ikke bare av dykkere, men også på skoler, universiteter og på forskningsinstitusjoner over hele landet.Hvis du lurer på hva dyrene du ser når du dykker heter, hva slags levesett de har og hvor de hører hjemme er «Dyreliv i havet» boka for deg. Det er ikke uten grunn at den ofte kalles «den store klokeboka»! Faksimile fra 6. utgave.


En av de beste i sin sjanger

Redaksjonen i Dykking har en lang rekke bøker om dyreliv i havet fra forskjellige steder i verden. Det er liten tvil om at «Dyreliv i havet» ikke bare er den beste boka for norske farvann – den er en av de beste i sin sjanger i hele verden!

Boka har tidligere kommet ut på Kom Forlag AS, men etter at innehaveren gikk av med pensjon og la ned driften velger Svensen denne gangen å gi ut «Dyreliv i havet» på eget forlag.

Det er altså bare å glede seg til tidenes mest omfattende bok om marint liv i norske farvann! Vi kommer tilbake med mer så snart utgivelsesdatoen foreligger.


ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

IANTD tilbyr opplæring på alle nivåer fra nybegynner til avansert teknisk nivå. Organisasjonen var først ute med forskjellige kurs i teknisk dykking på 90-tallet. I bransjeregisteret finner du dykkesentre som tilbyr IANTD-kurs.


Annonsørinnhold:

 • Spar 1.200,- på Apeks XTX 200/40

  One Ocean Dive Resort i Kristiansand fortsetter garasjesalget, og har knalltilbud på ventilservice, vinge med bakplate, computer, lykter og ventilservice.

ANNONSE:

ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Image

Innhold, Dykking nr. 2/2020:

Innhold:

 • DYKKEMEDISIN: Stor COVID-19 SPESIAL
 • VRAKDYKKING: RMS Lusitania
 • UNDERVANNSFOTO: Ocean Art Photo Contest
 • RUNDEFUNNET: En tingbok forteller
 • GRUVEDYKKING: Norges svar på Tuna-Hästberg?
 • DYKKEMÅL: Dybdekart fra Lygnstøylvatnet
 • DYKKEREISE: Ponza i Italia
 • UTSTYRSTEST: KISS Sidewinder
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Abonnér på bladet Dykking og få spennende dykkestoff levert portofritt i postkassen!
ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

 • Klubbtilbud på båtførerprøven

  – Medlemmene i dykkeklubber tilsluttet Norges Dykkeforbund kan ta kurset som leder til båtførerprøven til halv pris, forteller generalsekretær Stian Olsen.
Siste videoer:
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020 Forlaget Dykking AS