Strengere regler for fiske av leppefisk i 2020

Fiskeridirektoratet innfører krav om ny og mindre åpning i teinene og at bruken av ruser fases ut i fisket etter leppefisk. Kvoten på 18 millioner fisk forblir derimot uendret.

FISKERI

   

OPPDRETTStrengere regler for fiske av leppefisk i 2020

Fiskeridirektoratet innfører krav om ny og mindre åpning i teinene og at bruken av ruser fases ut i fisket etter leppefisk. Kvoten på 18 millioner fisk forblir derimot uendret.

  14. januar 2020
Fiskeridirektoratet har fastsatt reguleringen av fisket etter leppefisk for 2020. I fjor ble det fisket omtrent 19 millioner leppefisk med en verdi på 330 millioner kroner, og kvoten på 18 millioner fisk forblir uendret.

Det betyr at det skal tas ut 4 millioner fisk fra svenskegrensen til Varnes fyr på Lista, 10 millioner fisk herfra til 62° nord og ytterligere 4 millioner fisk på kyststrekningen nord for 62° nord.

Mindre teineåpning, må rapportere posisjoner

Nytt av året er at teineåpningen skal være sirkelformet og ikke større enn 60 mm i diameter. Fiskeridirektoratet innfører også forbud mot bruk av ruser til å fange leppefisk for å redusere bifangst av andre arter.

Ifølge Norges Fiskarlag vil effekten av dette være liten, da det er få som benytter dette redskapet. Yrkesfiskere får anledning til å fortsette med ruser til og med 2021 som en overgangsordning.

I tillegg må de som fisker etter leppefisk rapportere posisjonene med AIS eller VMS. Dette innføres for å kunne gjennomføre kontrollvirksomheten mer effektivt, og skal gi mer presis kunnskap om hvor fisket foregår.Plansje: Havforskningsinstituttet/Fiskeridirektoratet
Tillater fiske etter stamfisk til oppdrett

Fiskeridirektoratet er positiv til oppdrett av berggylte, og håper dette sikt kan bidra til å redusere fisketrykket på villfanget fisk. Det tillates derfor fangst av berggylte som stamfisk, også i fredningstiden.

Nærmere redegjørelse for endringene og reguleringen kan leses om i saksdokumentene til reguleringsmøtet høsten 2019 og forskrift om regulering av fisket etter leppefisk i 2020.


ANNONSE

Annonsørinnhold:

ANNONSE:

ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

PADI er verdens største utdanningsorganisasjon med omtrent 135.000 instruktører og divemastere verden over. De fleste dykkesentrene i Norge utdanner dykkere etter PADIs modell - du finner en oversikt i bransjeregisteret.


Annonsørinnhold:

 • Bli med på nakensneglesafari

  Årets nakensneglesafari på Gulen Dykkesenter er den 10. i rekken, og som vanlig er forventningene store. Vil deltakerne klare å finne flere arter enn i fjor? Ekspertene står klare til å hjelpe med identifiseringen.

ARRANGEMENTER:

Les i siste utgave av bladet Dykking:

Image

Innhold, Dykking nr. 3/2019:

Innhold:

 • NM i UV-foto: Se bildene fra årets NM
 • VRAKLEKSIKON: Z2 Georg Thiele
 • MARINBIOLOGI: Med #sneglebuss i Finnmark
 • FORSKNING: Sjøpølser
 • GROTTEDYKKING: Viroit i Albania
 • HOLD NORGE RENT: Rydd mens du dykker
 • VRAKDYKKING: Chuuk Lagoon i Mikronesia
 • UTSTYRSTEST: Waterproof D7X
 • AKTUELT: De norske VM-lagene i UV-foto
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Bladet inneholder også aktuelt og nyheter, oversikt over arrangementer og annet spennende dykkestoff.

ANNONSE:

logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo

 


© 2019 Forlaget Dykking AS
facebook_page_plugin
Denne nettsiden benytter seg av informasjonskapsler. Ved å besøke siden godkjenner du våre vilkår.