Dykker omkom i Kristiansund
Dykkeren som i formiddag ble funnet bevisstløs i overflaten etter et dykk utenfor Kristiansund er død. Mannen var en 60 år gammel finsk statsborger.
Dykker omkom i Kristiansund
Ulykken skjedde ved Kvitnes fyr. Foto: Bjørn Ove Angvik, Brunsvika.net (etter avtale)
DYKKERULYKKE

Dykker omkom i Kristiansund
Dykkeren som i formiddag ble funnet bevisstløs i overflaten etter et dykk utenfor Kristiansund er død. Mannen var en 60 år gammel finsk statsborger.
  Oppdatert kl 22:40
☒   ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
En gruppe på fire utenlandske dykkere besøkte i formiddag vraket av M/S Torp ved Kvitneset øst for Kristiansund da noe gikk galt.

I 19-tiden i kveld meldte NRK at dykkeren har omkommet. Kort før klokken 22 bekreftet politiet dødsfallet på Twitter.


– Politiet bekrefter at personen som var involvert i dykkerulykka i Kvitnesbukta er død. Han var 60 år og finsk statsborger. Pårørende er varsla, skriver politiet.

Det er gjennomført avhør med de tre andre dykkerne i gruppen, men politiet har foreløpig ikke noen formening om hva som var årsak til ulykken.

Dykkerulykke i Kristiansund – se tidslinje


Tidligere i kveld var Dykking i kontakt med politiets operasjonssentral, som da ikke kunne gå ut med flere opplysninger fordi de ventet på tilbakemelding fra finske myndigheter om at de pårørende var varslet.

– Vi vet lite om hva slags utstyr som ble benyttet, eller om dykkerne dykket organisert eller på egen hånd, fikk Dykking opplyst i 20-tiden.

Melkvika

Den forulykkede ble brakt til land i Melkvika. Foto: Google Maps


60-åringen ble funnet livløs i overflaten i 11-tiden i formiddag. De andre dykkerne fikk ham ombord i båten og satte kursen mot Kristiansund mens de utførte hjerte-lunge-redning.

Da de kom til kai i Melkvika i 12-tiden ble de møtt av ambulanse­helikopter og nødetatene, og personell derfra tok over gjenopplivingen. Dessverre stod ikke livet til å redde.Vraket av M/S Torp er et populært dykkemål i området. Den 26 meter lange båten slet seg under nyttårsorkanen i 1992 og sank i Kvitnesbukta. Vraket ligger på 12–29 meters dyp og er et relativt enkelt dykk.

Saken skal etterforskes, og utstyret til den forulykkede er tatt hånd om og skal undersøkes for eventuelle feil. Våre tanker går til de pårørende.ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

 

Norges Dykkeforbund utdanner dykkere etter retningslinjene til CMAS, det internasjonale dykkeforbundet. Utdanningen skjer gjennom dykkeklubbene eller hos autoriserte dykkeskoler. Flere av dykkesentrene i bransjeregisteret tilbyr også CMAS-kurs.

 

 

 

Annonsørinnhold:

  • – Vi gjør service for alle dykkere

    Gass og Pusteservice i Drøbak er ikke bare et servicesenter for bransjen – de tar også imot ventilsett og flasker fra dykkere. Kanskje det er på tide med litt vedlikehold?

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

  • Ta Advanced-kurs hos OFDS

    Har du tatt grunnkurs i dykking? Ta et skritt videre og bli med på neste PADI Advanced Open Water Diver-kurs hos Oslofjorden Dykkesenter!
Siste videoer:
ANNONSE:
ANNONSE:
Facebook
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
logo
Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 Avmelding fra nyhetsvarsler
© 2023 Forlaget Dykking AS