Her skal statuen av Freya stå
Arbeidet med statuen av hvalrossen Freya går fremover, og nå har initiativtakeren bak innsamlingen til minne om hvalrossen også bestemt seg for hvor statuen skal plasseres.
Her skal statuen av Freya stå
Statuen skal plasseres ved Kongen Marina. Foto: Freyasminne/Instagram
HVALROSS

Her skal statuen av Freya stå
Arbeidet med statuen av hvalrossen Freya går fremover, og nå har initiativtakeren bak innsamlingen til minne om hvalrossen også bestemt seg for hvor statuen skal plasseres.
  24. november 2022
☒   ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
– Vi har bestemt oss for hvor statuen av Freya skal stå. Det blir på Kongen Marina, der hun oppholdt seg sine siste dager, skriver initiativtaker Hans Erik Holm på Spleis.no.

Innsamlingsaksjonen som ble startet etter at hvalrossen ble avlivet i august har vært en suksess, og det har kommet inn over 270.000 kroner fra hele 1.638 bidragsytere.

Hvalrossen «Freya» er avlivet


Kunstneren Astri Tonoian fikk oppdraget med å lage statuen, og i et innlegg på Instagram kan man se at arbeidet går fremover.

– Det er ikke ofte at et oppdrag treffer meg så godt med både betydning og uttrykksform, så dette gleder jeg meg genuint til å legge tid, krefter og kompetanse i, sier kunstneren.Plasseringen av statuen er allerede avtalt med Kongen Marina, som gleder seg til å få Freya prominent plassert ytterst i Frognerkilen.

– På vegne av Kongen Marina så kan jeg si at vi støtter minnesmerket av Freya, og at vi skal gjøre vårt for at det blir en skikkelig happening, sier marinasjef Christian Ytteborg til nettavisen Journalen som gis ut av OsloMet.

Lær mer om hvalross


Han legger til at det blir et flott minnesmerke som vil være tilgjengelig for store og små som av forskjellige grunner ønsker å besøke henne.

– Freya får en veldig fin plassering, og folkene på Kongen Marina har vist et stort engasjement. De vil også bidra med frakt og montering, forteller Holm.Astri Tonoian ble håndplukket til å lage statuen. Hun har 20 års erfaring med kunst og formidling av artsmangfold, og har en mastergrad fra Oslo og Firenze.

Det er foreløpig ikke klart når statuen er ferdig eller avdukingen ved Kongen Marina vil finne sted. Vi kommer tilbake så snart vi vet mer.ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

 

Norges Dykkeforbund utdanner dykkere etter retningslinjene til CMAS, det internasjonale dykkeforbundet. Utdanningen skjer gjennom dykkeklubbene eller hos autoriserte dykkeskoler. Flere av dykkesentrene i bransjeregisteret tilbyr også CMAS-kurs.


 

Annonsørinnhold:

 • Dykk i verdens kraftigste malstrøm

  Saltstraumen byr på noen av de heftigste dykkeopplevelsene som finnes – ikke bare i Norge, men i hele verden. Det er ganske enkelt noe eget med verdens sterkeste malstrøm.

ANNONSE:

ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Image

Innhold, Dykking nr. 2/2020:

Innhold:

 • DYKKEMEDISIN: Stor COVID-19 SPESIAL
 • VRAKDYKKING: RMS Lusitania
 • UNDERVANNSFOTO: Ocean Art Photo Contest
 • RUNDEFUNNET: En tingbok forteller
 • GRUVEDYKKING: Norges svar på Tuna-Hästberg?
 • DYKKEMÅL: Dybdekart fra Lygnstøylvatnet
 • DYKKEREISE: Ponza i Italia
 • UTSTYRSTEST: KISS Sidewinder
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Abonnér på bladet Dykking og få spennende dykkestoff levert portofritt i postkassen!
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

 • Legg dykketuren til Flåm og Begonia

  Et dykk på vraket av D/S Begonia kombinert med unike smaksopplevelser på Ægir Bryggeri i Flåm blir virkelighet når Flåmsbrygga Hotell tilbyr turer til vraket.
Siste videoer:
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020-22 Forlaget Dykking AS