Omkommet dykker er identifisert
En mann som ble funnet død i sjøen ved Lindesnes fyr i sommer er identifisert. Han har vært savnet etter en dykkerulykke ved Farnes Islands i England siden oktober 2021.
Omkommet dykker er identifisert
Dykkeren ble funnet like øst for Lindesnes fyr. Foto: Pxhere.com
DYKKERULYKKE

Omkommet dykker er identifisert
En mann som ble funnet død i sjøen ved Lindesnes fyr i sommer er identifisert. Han har vært savnet etter en dykkerulykke ved Farnes Islands i England siden oktober 2021.
  18. november 2022
☒   ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Mannen er britisk statsborger, og ble funnet iført tørrdrakt i sjøen den 5. juni i år. Det var Lindesnes Avis som først meldte om saken.

– Det er en mann i 60-årene som er identifisert. Vi har fått tilbakemelding fra britisk politi at han har vært savnet etter en dykkerulykke, sier etterforsknings­leder Kjell Arne Sandal ved Mandal politistasjon.

LeteaksjonDykkeren ble meldt savnet i 12:45-tiden søndag 17. oktober 2021 da han ikke kom til overflaten som avtalt ved Longstone Lighthouse på Farne Islands utenfor kysten av Northumberland.

– Vi kan bekrefte at mannen som er funnet er relatert til denne saken, opplyser Martin Murray i Northumbria Police i en e-post til Dykking.Det ble igangsatt en større leteaksjon ved Farnes Island i oktober 2021 da kystvakten mottok nødsignal fra en dykkebåt. Flere båter og helikoptre deltok.

Ifølge BBC ble søket avsluttet uten resultat etter 48 timer, og dykkeren har siden hatt status som savnet.

LES OGSÅ
Liveaboard sank i Rødehavet


Etter funnet i Norge ble mannen ble identifisert ved hjelp av DNA som ble matchet mot savnetsaker i andre land via Interpol. Det er ID-gruppa i Kripos som har hatt hånd om saken.

– Mannens pårørende er varslet via britisk politi. Vi anser denne saken som ferdig fra vår side nå når han er identifisert, sier Sandal.


– Vi vet at vedkommende har ligget i sjøen i flere måneder. En av hypotesene er at han kan komme fra et annet land og har blitt fraktet med havstrømmene, sa politiet i Mandal til Lindesnes Avis i juni.

Avstanden mellom Farnes Islands og Lindesnes er omlag 575 km i luftlinje.Navnet på den omkomne dykkeren har etter familiens ønske ikke blitt offentliggjort, heller ikke i britiske medier.

Takket være DNA og internasjonalt samarbeid får familien nå en avslutning på en trist sak. Våre tanker går til de pårørende.ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

PSS tilbyr utdanning fra grunnkurs til instruktør, og har kategorier for profesjonelle dykkere - fridykking, sportsdykking, teknisk dykking og førstehjelp/redning. I bransjeregisteret finner du dykkesentre som tilbyr PSS-kurs.


Annonsørinnhold:

 • Dykk i verdens kraftigste malstrøm

  Saltstraumen byr på noen av de heftigste dykkeopplevelsene som finnes – ikke bare i Norge, men i hele verden. Det er ganske enkelt noe eget med verdens sterkeste malstrøm.

ANNONSE:

Les i siste utgave av bladet Dykking:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Image

Innhold, Dykking nr. 2/2020:

Innhold:

 • DYKKEMEDISIN: Stor COVID-19 SPESIAL
 • VRAKDYKKING: RMS Lusitania
 • UNDERVANNSFOTO: Ocean Art Photo Contest
 • RUNDEFUNNET: En tingbok forteller
 • GRUVEDYKKING: Norges svar på Tuna-Hästberg?
 • DYKKEMÅL: Dybdekart fra Lygnstøylvatnet
 • DYKKEREISE: Ponza i Italia
 • UTSTYRSTEST: KISS Sidewinder
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Abonnér på bladet Dykking og få spennende dykkestoff levert portofritt i postkassen!
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

 • Legg dykketuren til Flåm og Begonia

  Et dykk på vraket av D/S Begonia kombinert med unike smaksopplevelser på Ægir Bryggeri i Flåm blir virkelighet når Flåmsbrygga Hotell tilbyr turer til vraket.
Siste videoer:
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020-22 Forlaget Dykking AS