Ny redningsskøyte i Øst-Finnmark
Den topp moderne redningsskøyta «Oscar Tybring V» ble tirsdag døpt i Oslo. – Et eksempel på at vi sammen kan sørge for livsviktig beredskap langs kysten, sier Redningsselskapet.
Ny redningsskøyte i Øst-Finnmark
RS 174 «Oscar Tybring V». Foto: Redningsselskapet
SIKKERHET

Ny redningsskøyte i Øst-Finnmark
Den topp moderne redningsskøyta «Oscar Tybring V» ble tirsdag døpt i Oslo. – Et eksempel på at vi sammen kan sørge for livsviktig beredskap langs kysten, sier Redningsselskapet.
  19. oktober 2022
☒   ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Den nye redningsskøyta ble gitt av regjeringen Solberg, som i 2020 bevilget 15 millioner kroner i ekstra tilskudd til Redningsselskapet.

Med stor rekkevidde, topp moderne utstyr for søk- og redning og slepekraft nok til de største fiskebåtene, skal Redningsselskapets nye flaggskip sikre den maritime beredskapen fra Vardø.

LES OGSÅ
Vil gi midler til ny redningsskøyte i Vardø


– Det er hyggelig å vite at den nye redningsskøyta skal til nettopp Vardø, sånn at nordområdene skal være bedre rustet, sa Emilie Enger Mehl, gudmor og justisminister i sin dåpstale.

Redningsselskapets visjon er at ingen skal drukne, noe som ikke hadde vært mulig uten engasjementet som finnes i lokalsamfunnet og fra de folkevalgte.

Dåpsseremoni

Generalsekretær i Redningsselskapet Grete Herlofson og justisminister Emilie Enger Mehl. Foto: Redningsselskapet


– En moderne, stor og ny redningsskøyte er bygget og døpt, og klar til å sendes oppover. Det er helt fantastisk, sier Vardø-ordfører Ørjan Jensen fornøyd.

I sin tale fortalte han om de tøffe havområdene, om Vardøs stolte fiskerihistorie og om hvor viktige blant annet Redningsselskapet er for plassen.

LES OGSÅ
Redningsselskapet fyller 131 år


RS 174 «Oscar Tybring V» er oppkalt etter legen og forfatteren som i 1891, etter å ha vitnet et dramatisk forlis, tok initiativ til det som i dag er Redningsselskapet.

– Det finnes ikke bedre måte å hedre Tybring på enn med denne fantastiske skøyta, sier Grete Herlofson, generalsekretær i Redningsselskapet.

Dykkere berget av Redningsskøyta


Den nye skøyta er bygget ved verftet Swede Ship Marine AB i Djupvik i Sverige, som har levert et 30-talls fartøy til Redningsselskapet.

Med en lengde på nærmere 25 meter, slepekraft på 23,5 tonn og toppfart tett oppunder 30 knop vil RS «Oscar Tybring V» være en viktig ressurs i et av Norges røffeste havområder.Den nye skøyta bemannes av et mannskap på tre personer, og er utstyrt for å drive søk- og redningsoppdrag i kraftig uvær og iskalde forhold.

Fartøyet er Redningsselskapets første som kan seile uten papirkart, og er utstyrt med ECDIS som også viser andres fartøyers posisjoner og bevegelse.Kilde: RedningsselskapetANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

 

Norges Dykkeforbund utdanner dykkere etter retningslinjene til CMAS, det internasjonale dykkeforbundet. Utdanningen skjer gjennom dykkeklubbene eller hos autoriserte dykkeskoler. Flere av dykkesentrene i bransjeregisteret tilbyr også CMAS-kurs.


 

Annonsørinnhold:

 • Dykk i verdens kraftigste malstrøm

  Saltstraumen byr på noen av de heftigste dykkeopplevelsene som finnes – ikke bare i Norge, men i hele verden. Det er ganske enkelt noe eget med verdens sterkeste malstrøm.

ANNONSE:

ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Image

Innhold, Dykking nr. 2/2020:

Innhold:

 • DYKKEMEDISIN: Stor COVID-19 SPESIAL
 • VRAKDYKKING: RMS Lusitania
 • UNDERVANNSFOTO: Ocean Art Photo Contest
 • RUNDEFUNNET: En tingbok forteller
 • GRUVEDYKKING: Norges svar på Tuna-Hästberg?
 • DYKKEMÅL: Dybdekart fra Lygnstøylvatnet
 • DYKKEREISE: Ponza i Italia
 • UTSTYRSTEST: KISS Sidewinder
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Abonnér på bladet Dykking og få spennende dykkestoff levert portofritt i postkassen!
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

 • Legg dykketuren til Flåm og Begonia

  Et dykk på vraket av D/S Begonia kombinert med unike smaksopplevelser på Ægir Bryggeri i Flåm blir virkelighet når Flåmsbrygga Hotell tilbyr turer til vraket.
Siste videoer:
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020-22 Forlaget Dykking AS