Slik gikk det i NM i 2012
Mens vi venter på resultatene fra NM i UV-foto som arrangeres i helgen har vi gjort et lite tilbakeblikk – her er vinnerbildene fra 2012, sist det var NM i Ålesund.
Slik gikk det i NM i 2012
Medaljevinnerene i 2012 – fra venstre Bjørnar Nygård, Vidar Skålevik og Magnus Tornes. Foto: NDF
UNDERVANNSFOTO

Slik gikk det i NM i 2012
Mens vi venter på resultatene fra NM i UV-foto som arrangeres i helgen har vi gjort et lite tilbakeblikk – her er vinnerbildene fra 2012, sist det var NM i Ålesund.
  2. september 2022
☒   ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
– Vidar Skålevik fra Stavanger Dykkerklubb ble i helgen Norgesmester i UV-foto. Det er tredje gang han vinner tittelen, skrev vi i Dykking.

Det var 10 fotografer som deltok i NM i 2012, og de konkurrerte i fem klasser – vidvinkel med og uten dykker, makro, fisk og tema «over/under».

Bjørnar Nygård

1. plass i vidvinkel med dykker. Foto: Bjørnar Nygård


Skålevik plasserte seg blant de tre beste i alle de fem klassene, og vant foran Bjørnar Nygård fra 1dykkeklubb og Magnus Tornes fra Veterandykk Molde.

Ett gull, tre sølv og en bronse holdt til NM-tittel for Skålevik, men det var jevnt på pallen etter at Nygård og Tornes tok to gull hver.

Magnus Tornes

1. plass i vidvinkel uten dykker. Foto: Magnus Tornes


Mesterskapet ble arrangert av Ålesund Sportsdykkerklubb, som holder til midt i et eldorado for sportsdykkere med kort avstand til flotte dykkesteder.

– Sterk vind bød på litt problemer. Bølger og strøm kan medføre en sikkerhetsrisiko, samt at det gjør sikten under vann dårligere, kunne Norges Dykkeforbund fortelle.

Vidar Skålevik

1. plass i makro. Foto: Vidar Skålevik


På plassene bak de tre beste i 2012 fulgte Lill Haugen, Hege Bye, Lars Arnestad, Jan Ivar Sylte, Thomas Andre Larsen, Tor Oppegård og Kim Andre Sund.

Bjørnar Nygård og Kim Andre Sund de eneste fra NM i 2012 som kvalifiserte seg til finalen i årets mesterskap. Dessverre måtte Nygård melde forfall.

Bjørnar Nygård

1. plass i fisk. Foto: Bjørnar Nygård


– Vi vil takke Ålesund Sportsdykkerklubb for den flotte innsatsen som er lagt ned på NM 2012, skrev Norges Dykkeforbund da mesterskapet var over.

Klubben arrangerte VM i 1998 og NM i 2001, 2010 og 2012, og det er all mulig grunn til å vente seg nok et flott mesterskap i «Ålebyen».

Magnus Tornes

1. plass i tema «over/under». Foto: Magnus Tornes


Området rundt Ålesund byr på fantastisk dykking, med mange vrak, stor tareskog, skjellsand, dødmannshånd og et rikt dyreliv under vann.

Hvilke dykkeplasser som blir valgt under årets NM vet vi ikke, men det ligger klart an til at finalistene får noen flotte dykk.

LES OGSÅ
Disse kjemper om gullet i Ålesund


I år konkurreres det i de samme fem klassene som i 2012, og fotografene har fire dykk på inntil 90 minutter på seg til å ta bildene.

Resultatene blir presentert på søndag. Vi ønsker lykke til, og gleder oss til å se de flotte bildene og ikke minst hvem som blir stående øverst på pallen.ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

PADI er verdens største utdanningsorganisasjon med omtrent 135.000 instruktører og divemastere verden over. De fleste dykkesentrene i Norge utdanner dykkere etter PADIs modell - du finner en oversikt i bransjeregisteret.


Annonsørinnhold:

 • Dykk i verdens kraftigste malstrøm

  Saltstraumen byr på noen av de heftigste dykkeopplevelsene som finnes – ikke bare i Norge, men i hele verden. Det er ganske enkelt noe eget med verdens sterkeste malstrøm.

ANNONSE:

ANNONSE:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Image

Innhold, Dykking nr. 2/2020:

Innhold:

 • DYKKEMEDISIN: Stor COVID-19 SPESIAL
 • VRAKDYKKING: RMS Lusitania
 • UNDERVANNSFOTO: Ocean Art Photo Contest
 • RUNDEFUNNET: En tingbok forteller
 • GRUVEDYKKING: Norges svar på Tuna-Hästberg?
 • DYKKEMÅL: Dybdekart fra Lygnstøylvatnet
 • DYKKEREISE: Ponza i Italia
 • UTSTYRSTEST: KISS Sidewinder
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Abonnér på bladet Dykking og få spennende dykkestoff levert portofritt i postkassen!
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

 • Legg dykketuren til Flåm og Begonia

  Et dykk på vraket av D/S Begonia kombinert med unike smaksopplevelser på Ægir Bryggeri i Flåm blir virkelighet når Flåmsbrygga Hotell tilbyr turer til vraket.
Siste videoer:
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020-22 Forlaget Dykking AS